Dalyvaudamas verslo konferencijoje, kurioje dėmesys buvo sutelkiamas į Rusiją, P. Altmaieris sakė, kad „pirmą kartą per keletą metų vėl pajutome viltį kalbėdami apie svarbius politinius klausimus“.

Vokietijos ministras kalbėjo apie pažangą, padarytą Ukrainos taikos derybose tarp prorusiškų separatistų ir Ukrainos pajėgų karo draskomuose rytuose, praėjus gruodžio mėnesį vykusiam pirmajam viršūnių susitikimui dėl taikos per trejus metus.

P. Altmaieris sakė, kad Vokietijos vyriausybė yra „visiškai pasirengusi“ plėsti savo verslo ryšius su Rusija.

Konferencijoje taip pat dalyvavo Rusijos pramonės ir prekybos ministras Denisas Manturovas ir buvęs ekonomikos ministras Maksimas Oreškinas, šiuo metu užimantis šalies prezidento Vladimiro Putino patarėjo pareigas.

P. Altmaieris išreiškė gailestį dėl to, kad Jungtinės Valstijos įvedė sankcijas Rusijai dėl „Nord Stream-2“ dujotiekio projekto, tačiau nekomentavo ES sankcijų, kurios Rusijai buvo įvestos dėl jos vaidmens Ukrainos konflikte.

Bendrija pratęsė sankcijų taikymą Rusijai iki liepos pabaigos, nepaisant taikos proceso atsinaujinimo Rytų Ukrainoje.

Nord Stream-2“ dujotiekį smarkiai kritikuoja JAV ir Rytų Europos valstybės, projektą kaltindamos sukūrus didelę energetikos priklausomybę nuo Maskvos.

P. Altmaieris argumentavo, kad šis projektas yra svarbi Vokietijos ambicingo plano dalis netolimoje ateityje atsisakyti anglies pramonės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)