Į Azijos rinką susitelkęs bankas ja kurį laiką bando mažinti išlaidas. HSBC susiduria su įvairiais iššūkiais, įskaitant JAV ir Kinijos prekybos karą, Jungtinės Karalystės (JK) išstojimą iš ES ir mirtino koronaviruso protrūkį Kinijoje.

Nors pastaraisiais metais HSBC verslas Azijoje, ypač – Kinijoje, veikė sėkmingai, įmonės rezultatai Europoje ir JAV buvo gana nuviliantys.
Laikinai generalinio direktoriaus pareigas einančiam Noeliui Quinnui pavesta transformuoti milžinišką banką, kuris veikia daugiau nei 50-yje šalių, tačiau didžiąją dalį pelno gauna iš Azijos.

„Kai kurios mūsų verslo dalys neduoda pakankamai grąžos. Taigi, rengiame atnaujintą planą, kad padidintume grąžą investuotojams“, – teigė N. Quinnas.

N. Quinnas „Bloomberg News“ taip pat pareiškė, kad visame pasaulyje HSBC darbuotojų skaičius per artimiausius trejus metus bus sumažintas nuo 235 tūkst. iki 200 tūkst. Tiesa, vadovas neatskleidė, kuriose konkrečiai šalyse bus atleidžiami darbuotojai.

Šie restruktūrizacijos planai yra patys ambicingiausi nuo 2012 m., kai HSBC Meksikoje įsipainiojo į pinigų plovimo skandalą.

Bankas tikisi restruktūrizacijos metu iki 2022 m. išlaidas sumažinti 4,5 mlrd. dolerių, pačios permainos HSBC atsieis apie 6 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)