Apie tai DELFI pirmadienį patvirtino Ignalinos rajono savivaldybės meras, socialdemokratas Justas Rasikas.

„Vakar (vasario 16-ąją – aut. past.) jis atsiuntė laišką, kad traukiasi iš vicemero pareigų. Šįryt tą laišką aš perskaičiau. Sakyčiau, elgiasi garbingai, nes priešingu atveju, pats asmeniškai būčiau inicijavęs jo atstatydinimą iš pareigų. Ketvirtadienį vyksiančiame savivaldybės tarybos posėdyje mes šį jo prašymą svarstysime“, – sakė Ignalinos rajono meras.

Pasak Ignalinos rajono mero, nuo pirmadienio jo pavaduotojas M. Žymantas pasiprašė nemokamų atostogų.

„Darbe jo nėra. Šiandien nėra“, – sakė meras J. Rasikas.

Žiniasklaidoje savaitgalį skelbta, kad praėjusį penktadienį, vasario 14-ąją, Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje, Nemenčinėlės kaime, patruliuojantys policijos pareigūnai sustabdė automobilį „Renault Clio“.

Nors buvo darbo dienos metas, šiek tiek po vidurdienio, už vairo sėdėjęs 49-erių metų Ignalinos rajono savivaldybės mero pavaduotojas ir Darbo partijos Ignalinos skyriaus pirmininkas M. Žymantas buvo visiškai girtas. Alkotesteriu politikui nustatytas 2,78 promilės girtumas.

Tą penktadienį, Valentino dieną, M. Žymantas Ignalinos savivaldybėje laikinai pavadavo į komandiruotę išvykusį merą J. Rasiką.

Iš savivaldybės, pasak liudininkų, vicemeras išvyko apie 11 valandą dienos. Kaip vėliau merui pasakojo savivaldybės darbuotojai, esą vicemeras pasisakė, kad jaučiasi blogai ir važiuos pas gydytojus.

„Ne, manes jis neperspėjo, neskambino. Aš sužinojau šeštadienį, po žiniasklaidos pranešimų. Ne, ne iš jo paties, iš kitų. Kaip suprantu, pats jis ir nebūtų galėjęs pranešti, nes buvo sulaikytas“, – DELFI teigė Ignalinos savivaldybės meras J. Rasikas.

Justas Rasikas

Penktadienio vidurdienį Vilniaus rajone policijos pareigūnų sustabdytas M. Žymantas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Jam iškelta baudžiamoji byla dėl vairavimo transporto priemonės neblaiviam, kai yra konstatuotas sunkus girtumo laipsnis.

Darbo partijos pirmininkas, europarlamentaras Viktoras Uspaskichas apie bendrapartiečio nuopolį sužinojo iš DELFI žurnalistės.

Sveiką gyvenimo būdą paskutiniu metu propaguojantis V. Uspaskichas teigė, kad toks M. Žymanto elgesys nebus toleruojamas.

„Man čia staigmena. Nieko nežinojau. O ir maniau, kad jis nevartoja alkoholio. Blogai, jei taip įvyko, netoleruosiu“, – sakė V. Uspaskichas.

Pats M. Žymantas atsiliepė į DELFI žurnalistės telefono skambutį, tačiau vos išgirdęs, kas skambina, net nesulaukęs klausimo pabaigė pokalbį.

„Negaliu kalbėti, užsiėmęs, sudie“, – tepasakė savaitgalį neblaivus už vairo sulaikytas Ignalinos savivaldybės vicemeras M. Žymantas.

Medicinos gydytojo išsilavinimą turintis M. Žymantas Ignalinos savivaldybės taryboje darbuojasi jau trečią kadenciją.

Politikas 2004–2008 metais nuo Naujosios sąjungos politinės partijos buvo išrinktas į Seimą vienmandatėje apygardoje. Seime jis dirbo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininku.

Vėliau vyras užėmė Panevėžio teritorinės ligonių kasos stebėtojų tarybos pirmininko pareigas, 2015–2018 m. dirbo Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriumi.

2019-ų metų savivaldybių tarybų rinkimuose M. Žymantas buvo Darbo partijos kandidatu į mero pareigas. Po rinkimų Darbo partijai ir socialdemokratas sudarius koaliciją, tapo mero pavaduotoju.

Savo anketoje Vyriausiajai rinkimų komisijai vyras nurodo esąs praktikuojantis katalikas.