Šeštadienį Delfi redakciją pasiekė anoniminis laiškas su šokiruojančia informacija – naktiniame klube „Metelica“ išžaginta ir sumušta jauna mergina.

„Vaikinas (22 metai) buvo neadekvatus, galimai padauginęs ne tik alkoholio, pradėjo smurtauti (smaugė, tampė už plaukų, daužė per veidą) bei per prievartą lytiškai santykiauti. Po atliktų tyrimų bei ekspertizių, merginos duoti parodymai pasitvirtino, jos kūno dalys visos mėlynėse, tiek rankos, tiek kojos, tiek nugara, krūtinė ir t. t.

Merginos žandikaulis yra ištinęs, nes vyrukas už nepaklusnius jos veiksmus trankė delno apatine dalimi per veidą bei kitas kūno dalis. Mergina patyrė fizinį ir moralinį smurtą. Tuo metu klube dirbusi apsauga tikina nieko apie įvykį nežinojusi ir niekuo padėti negalinti, kadangi jie nematė nei įvykio, nei pačio smurtautojo.

Naktį buvo iškviestos medikų ir pareigūnų pajėgos. Pareigūnai atvyko mažiau nei per 7 minutes. Merginą apžiūrėję medikai paleido ją, policijos pareigūnai išsivežė ją į policijos komisariatą, kur buvo parašytas pareiškimas. Vaikinas taip pat buvo sulaikytas, tačiau jį paleido. Pradėtas ikiteisminis tyrimas”, – redakcijai parašė pilietis.


Nuskriausta 18-metė

Delfi susisiekė su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstove spaudai Loreta Kairiene, kuri patvirtino, jog buvo gautas toks pranešimas.

Pirminiais policijos duomenimis, vasario 15 dieną 2.12 val. buvo gautas pranešimas, kad sostinės centre įsikūrusiame naktiniame klube „Metelica“ išžaginta ir sumušta jauna mergina.

Pranešėja, nuskriaustos merginos draugė, teigė, jog smurtautojas vis dar klube, reikia ne tik policijos, bet ir medikų pagalbos.

Atstovė spaudai pasakojo, kad šiuo metu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 149 str. 1 d. (išžaginimas). Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Į policijos įstaigą tą naktį pareigūnai pristatė 1998 metais gimusį vaikiną. Duomenų, ar jis buvo uždarytas į areštinę, nėra.

Pareigūnai tiria įvykio aplinkybes. Su byla susipažinęs prokuroras suteiks daugiau informacijos.

Susisiekti nepavyko

Delfi redakcija vasario 16 d. mėgino susisiekti su naktinio klubo „Metelica“ atstovais, visgi pastangos buvo bevaisės. Nei į žinutes, nei į skambučius nebuvo reaguota.