„Visiems susijusiems asmenims buvo leista palikti karantino zoną ir grįžti į savo šeimas“, – spaudos konferencijoje pažymėjo sveikatos apsaugos valstybės sekretorius Thomas Gebhartas (Tomas Gebhartas).

Nei vienas iš jų nebuvo užsikrėtęs virusu, visame pasaulyje jau pražudžiusiu daugiau kaip 1,6 tūkst. žmonių, daugiausia Kinijoje.

Į Frankfurto oro uostą į karantiną perkelti asmenys atvyko lėktuvu kartu su daugiau nei 20 užsieniečių, daugiausia kinų, vasario 1 dieną, po to, kai Rusija atsisakė leisti lėktuvui nusileisti ir pasipildyti degalų.

Kai kurie atvykusieji vėliau buvo paguldyti į ligoninę, tačiau dabar visi yra išleisti, pranešė sveikatos apsaugos ministerija.

Minėti asmenys dviejų savaičių karantino laikotarpį praleido karinėje bazėje Germersheime, nutolusioje 120 kilometrų nuo Frankfurto.

„Šiems žmonėms nebuvo lengva susitaikyti su taikytomis priemonėmis, tačiau jos buvo būtinos“, – pažymėjo Th. Gebhartas.

Tarp Europos šalių būtent Vokietijoje užfiksuota daugiausia užsikrėtusiųjų virusu COVID-19 – yra patvirtinta 16 užsikrėtimo atvejų, tačiau mirties atvejų nepasitaikė.

Vienintelė koronaviruso sukelta mirtis Europoje iki šiol užfiksuota Prancūzijoje, kur mirė 80 metų amžiaus kinas, turizmo tikslais atvykęs iš Kinijos.

Nuo to laiko, kai viruso protrūkis buvo užregistruotas gruodžio mėnesį, visame pasaulyje juo užsikrėtė daugiau nei 68 tūkst. žmonių, visgi naujų atvejų skaičius pradėjo mažėti.