Už parlamento paleidimą balsavo 108-i iš 120-ies deputatų.

Šiuo metu ši Balkanų valstybė turi techninę vyriausybę, sudarytą šių metų sausio pradžioje. Ji įgaliojimus turės 100 dienų, kol, atsižvelgiant į pirmalaikių parlamento rinkimų rezultatus, bus sudarytas naujas ministrų kabinetas.

Iš pradžių šalies parlamento rinkimai planuoti šių metų pabaigoje. Tačiau šalyje kilus nepasitenkinimų bangai dėl Europos Komisijos sprendimo atidėti Šiaurės Makedonijos narystės derybas, premjeras Zoran Zaevas pasiūlė surengti pirmalaikius rinkimus, per kuriuos tuo pačiu būtų išreikšta rinkėjų nuomonė dėl dabartinės vyriausybės.

Europos Komisija tikėjosi, kad Šiaurės Makedonijai ir Albanijai bus leista pradėti stojimo derybas praėjusį birželį, bet Prancūzija ir dar kelios valstybės tam nepritarė. Galutinis Šiaurės Makedonijos atstūmimas pernai spalį buvo netikėčiausias, nes siekdama užbaigti savo nesutarimus su Graikija Skopjė ryžosi skausmingam oficialaus šalies pavadinimo keitimo procesui, tikėdamasi, kad tai užtikrins jai derybų su ES pradžią ir atvers kelią narystei NATO.