„Rytas“ pajėgė pasiūlyti varžovams lygią kovą iki pertraukos, bet tuomet Š. Jasikevičiaus auklėtiniai trečią kėlinį laimėjo 21:7, ir mačo pabaiga tebuvo formalumas, pribėręs dar daugiau druskos ant vilniečių žaizdų.

Užtat skausmą malšinančio tepalo konkurentams nepašykštėjo Š. Jasikevičius, paklaustas apie sudėtingą pirmą mačo dalį.

„Turime gerbti „Rytą“, jie treniruojami vieno geriausių Europos trenerių. Sunku juos pranokti taktiškai – žaidžiame tikrai dažnai, jie kaskart reaguoja į mūsų veiksmus. Vilniečiai žaidė savo ginklais, gerai judino kamuolį, keitė gynybos sistemas. Manau, „Rytas“ negauna tokios pagarbos, kokios nusipelno nuo to laiko, kai ten yra Dainius Adomaitis“, – sakė Š. Jasikevičius.

Spaudos konferencijoje „Žalgirio“ treneris pasirodė jau apsišluostęs – prieš tai duodant interviu tiesioginiame televizijos eteryje jį vandeniu apipylė Nigelis Hayesas, iškovojęs pirmą titulą karjeroje Lietuvoje.

„Nieko jis nemoka, su vandeniu laistosi, – paklaustas, ar amerikietis moka švęsti tokias pergales, juokėsi Š. Jasikevičius. – Mano dukra gavo šampano, o ant manęs pylė vandenį, įsivaizduoji, kokie laikai atėjo?“

Kalbėdamas apie lemiamas rungtynes, Š. Jasikevičius teigė, jog jo vaizduotėje jos klostėsi panašiai.

„Tokių rungtynių ir tikėjomės. Mūsų reakcija po pertraukos buvo viena geriausių, trečiame kėlinyje žaidėme solidžiai, dar „Rytas“ nenubaudė už kai kurias klaidas. Pabėgome ir kontroliavome situaciją“, – sakė treneris.

Ypač stiprią reakciją jis išvydo naudingiausio finalo ketverto žaidėju pripažinto Edgaro Ulanovo atveju.

„E. Ulanovas buvo vienas tų, kurie antro kėlinio pabaigoje nesuprato, ko norime kaip komanda, bet paskui savo agresija kartu su Luku Lekavičiumi daugiausiai prisidėjo prie persilaužimo, įsiklausė į pastabas. Labai svarbu, kad kai kurie mūsų žaidėjai jau buvo matę ir pajautę taurės finalo dvasią.

Nėra lengva, kai komandoje tarpsezoniu pasikeičia septyni žaidėjai. Galbūt naujokams tai bus dar vienas žingsnis įsiliejant į mūsų klubą. Nėra paprasta iškovoti titulus, tikiuosi, jie vertins juos“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Nugalėtojams atiteko 40 tūkst. eurų piniginis prizas, „Rytas“ tenkinosi 25 tūkst. eurų čekiu.

Šiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezone „Žalgiris“ ir „Rytas“ prieš tai kovėsi jau tris kartus, ir visus juos stipresni buvo Lietuvos čempionai: 88:70, 78:72 ir 71:61. Paskutinį sykį reguliariajame sezone komandos susitiks balandžio 13 d. Vilniuje.

Primename, kad pernai „Rytas“ finale laimėjo prieš „Žalgirį“ rezultatu 70:67. Kauniečiai atnaujintą trofėjų yra iškovoję tris kartus.

Rungtynėse dėl trečios vietos sekmadienį Panevėžio „Lietkabelis“ 84:73 pranoko Klaipėdos „Neptūną“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)