Tai penktadienį po Miunchene įvykusio Kanados užsienio reikalų ministro François Philippe`o Champagne`o ir Irano URM vadovo Mohammado Javado Zarifo susitikimo pranešė Kanados URM spaudos tarnyba.

„Ministrai aptarė situaciją, susijusią su reiso PS752 juodųjų dėžių iššifravimu. Ministras F. Ph. Champagne`as priminė, jog Tarptautinė koordinacinė grupė tebesilaiko nuomonės, kad Iranas juodųjų dėžių iššifravimui turi pasinaudoti Prancūzijos, turinčios reikiamų techninių priemonių šiam darbui atlikti, galimybėmis“, - sakė spaudos tarnybos atstovai. Dviejų šalių ministrai taip pat kalbėjo apie Irano kompensacijas žuvusiųjų artimiesiems, kurios turėtų atitikti tarptautinius standartus.

Anksčiau Kanada, Afganistanas, Didžioji Britanija, Švedija ir Ukraina sudarė specialią grupę, kuri operatyviai perduos žuvusiųjų artimiesiems visą informaciją apie katastrofos priežasčių tyrimą ir teiks jiems reikiamą pagalbą.

Ukrainos tarptautinių oro linijų lėktuvas „Boeing-737“ sudužo sausio 8 d. vos pakilęs iš Teherano oro uosto. Incidento metu žuvo 176 žmonės: Afganistano, Didžiosios Britanijos, Irano, Kanados, Švedijos, Ukrainos ir Vokietijos piliečiai.

Sausio 11 d. naujienų agentūra ISNA išplatino Irano ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo pareiškimą, kuriame sakoma, kad Ukrainos tarptautinių oro linijų lėktuvas buvo numuštas prie Teherano „dėl netyčinės žmogiškosios klaidos“. Anot pareiškimo autorių, laineris atsidūrė netoli vieno iš svarbių Irano revoliucinės gvardijos karinių objektų, be to, savo forma ir skrydžio aukščiu orlaivis „buvo panašus į priešo objektą“.