Pasak SEB banko prezidento pavaduotojo, Pagalbos verslui tarnybos ir finansų direktoriaus Aivaro Čičelio, diegti IT platformą pasirinktas šis savaitgalis, nes statistiškai interneto banku ir mobiliąja programėle SEB banko klientai mažiausiai naudojasi savaitgaliais ir švenčių dienomis.

Artėjant minėtam savaitgaliui, SEB banko specialistai pataria iš anksto pasirūpinti grynaisiais pinigais, suplanuoti ir iš anksto įsigyti pirkinius internetu, taip pat susitvarkyti reikalus, jei reikės jungtis prie įvairių paslaugų teikėjų sistemų, pavyzdžiui, Valstybinės mokesčių inspekcijos, „Sodros“, Registrų centro, draudimo ar mobiliojo ryšio tiekėjų savitarnos sistemų per SEB interneto banką.

Jei atsirastų nenumatytų aplinkybių, pavyzdžiui, prireiktų užblokuoti kortelę, susisiekti su banko konsultantais tel. +370 5 268 2800 bus galima visą parą, kaip ir įprastai.

Be to, patariama iš anksto atlikti reikalingus pinigų pervedimus. Čia pat SEB bankas pažymi, kad:

• Eurai, pervesti banko viduje ir į kitus bankus Lietuvoje, ES ir EEE valstybėse, iki penktadienio, vasario 14 d. 16 val. (banko skyriuose iki 15 val.), bus įskaityti tą pačią dieną;

• Mokėjimo nurodymai, kurie nebuvo įvykdyti iki vasario 14 d. 16 val. dėl nepakankamo sąskaitos likučio ar dalinio patvirtinimo, bus atmesti;

• Jei mokėjimo nurodymo įvykdymo data bus vasario 15 d. arba vasario 16 d., toks mokėjimo nurodymas bus įvykdytas vasario 17 dieną.

Dėl naujos IT platformos diegimo darbų laikinai nebus teikiamos kai kurios banko paslaugos.

Mokėjimo kortelėmis ir bankomatais bus galima naudotis, išskyrus vieną valandą vėlų sekmadienio (vasario 16 d.) vakarą nuo 22.30 iki 23.30 valandos. Bankomatuose įmokėti grynųjų pinigų nebus galima nuo vasario 14 dienos 4 val. iki vasario 17 dienos 6 val. ryto.

Nuo penktadienio popietės (vasario 14 d. 16 val.) iki ankstyvo pirmadienio ryto (vasario 17 d. 6 val.) neveiks SEB interneto bankas, mobilioji programėlė, nebus teikiamos kitos paslaugos internetu.

SEB

„Delfi“ pateikia išsamesnę informaciją apie SEB banko paslaugų teikimą, diegiant naują IT platformą.

Mokėjimo kortelės

Nuo Vasario 14 d. 4 val. ryto iki vasario 17 d. 6 val. ryto nebus galima naudotis 2 mokėjimų kortelių paslaugomis:

• Kortelių aktyvinimas, PIN kodo keitimas ir grynųjų pinigų įmokėjimas naudojantis bankomatais;

• Mokėjimų kortelių paraiškų pildymas interneto banke.

Be to, vasario 16 d. vieną valandą (22.30–23.30) neveiks mokėjimo kortelės, bankomatai ir mokėjimo kortelių skaitytuvai.

Paslaugos internetu

Nuo vasario 14 d. 16 val. iki vasario 17 d. 6 val. ryto neveiks 7 SEB paslaugos internetu:

• Interneto bankas ir mobilioji programėlė;

• Atsiskaitymas interneto parduotuvėse, jungiantis prie SEB interneto banko, t. y. paslauga „Bank Link“;

• Prisijungimas prie įvairių paslaugų teikėjų per SEB interneto banką;

• Atvirosios bankininkystės paslauga, t. y. sąskaitų tvarkymas, mokėjimų inicijavimas per kitus finansinių; paslaugų teikėjus;

• „Baltic Gateway“;

• „Baltic Online“;

• Banko pranešimai SMS žinutėmis.

Taip pat nuo vasario 14 d. 8.30 val. ryto iki vasario 17 d. 6 val. ryto privatūs klientai interneto banke negalės pildyti kredito paraiškų.

Nuo vasario 16 d. vėlaus vakaro (22.30 val.) iki vasario 17 d. 10 val. ryto neveiks mokėjimai kortelėmis el. parduotuvėse. SEB bankas pažymi, kad nebus galima atsiskaityti už prekes ir paslaugas kortele „Mastercard Identity Check“ ir „Visa Secure“ ženklu pažymėtose elektroninėse parduotuvėse

Klientų aptarnavimas

Bankų skyriai neveiks nuo vasario 14 d. 15 val. iki vasario 17 d., kai bankų skyriai darbą pradės įprastu laiku, t. y. 8.30–10 val. pirmadienio ryte.

Konsultacijų centras, įskaitant kortelių blokavimą, dirbs visą parą visą savaitgalį.

Prekyba vertybiniais popieriais

Pavedimų pirkti, parduoti ar keisti investicinių fondų vienetus nebus galima teikti:

• nuo vasario 14 d. 9 val. ryto iki vasario 17 d. 6 val. ryto („HSBC Global Investment Funds“ ir GAM S.A. valdomi investiciniai fondai);

• nuo vasario 14 d. 12 val. iki vasario 17 d. 6 val. ryto (SEB grupės ir kitų valdymo įmonių valdomi investiciniai fondai);

• nuo vasario 13 d. 17 val. iki vasario 17 d. 6 val. ryto (Naujų sutarčių dėl SEB grupės fondų vienetų periodinio pirkimo sudarymas).

SEB bankas pažymi, kad vasario 14 d., t. y. penktadienį periodinis investicinių fondų vienetų pirkimas bus vykdomas vieną kartą per dieną – 7.55 val. ryte.

SEB paslaugos, kurios neveiks

Visą savaitgalį SEB interneto svetainėje banko klientai galės realiuoju laiku stebėti informaciją apie tai, kokiomis banko paslaugomis galima naudotis, taip pat rasti naujausias žinias apie IT platformos diegimo eigą. IT darbų metu bankas nuolat atnaujins ir informaciją savo „Facebook“ paskyroje.

SEB bankas atkreipia dėmesį, kad dėl IT platformos atnaujinimo, kaip ir bet kuriuo kitu atveju, bankas niekada neprašo klientų atskleisti jų prisijungimo prie interneto banko duomenų, programėlės „Smart-ID“ PIN1 ir PIN2 ar kitų konfidencialių duomenų, tai pat nesiunčia klientams aktyvių nuorodų į interneto banką. Jeigu klientams kiltų klausimų ar jie sulauktų abejotino turinio laiškų ar skambučių, susijusių su IT platformos keitimu, bankas ragina klientus būti budriems ir visada pasitikslinti tokią informaciją susisiekus su pačiu banku.

Įdiegęs naują IT platformą, SEB bankas atnaujins ir interneto banką – bus keičiamas jo dizainas ir dalis funkcijų, daugiau finansinių paslaugų bus galima tvarkyti savarankiškai internetu. Į naujos IT platformos diegimą SEB bankas iš viso investuoja 40 mln. Eurų.

Atnaujinusi IT sistemą Lietuvoje, SEB grupė užbaigs IT platformos vienodinimo procesą visose trijose Baltijos šalyse ir galės sparčiau kurti modernius skaitmeninius sprendimus bei greičiau rinkai pristatyti naujas paslaugas, siūlyti daugiau vienodų paslaugų ir finansinių sprendimų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)