Toliau nurodyta keletas portale novate.ru suminėtų virtuvės remonto klaidų, dėl kurių vėliau prisieis daug dažniau, ilgiau ir intensyviau tvarkytis.

1. Tamsūs ir blizgūs baldai

Prabanga dvelkiančius juodos spalvos virtuvės baldus, kurių visi paviršiai – blizgūs, galima rinktis nebent tada, jei esate pasirengę tapti tvarkymosi vergu arba nusiteikę nematyti jokių nešvarumų ir susitaikyti su mintimi, kad švytintis, glamūrinis vaizdas tedžiugins tik pirmomis savaitėmis.

Niekas nė neketina ginčytis, kad tamsi, blizgi baldų išorė atrodo prašmatniai, bet kasdienybėje toks sprendimas niekaip nepasiteisina. Kaskart prisilietus prie bet kurių durelių, ant jų liks pirštų atspaudų, na, o užtiškus riebalų arba vandens liks balkšvos dėmės arba matiniai ruožai.

Dar verta paminėti, kad įsirengę tamsų interjerą turėsite progos įsitikinti, kaip greita visus paviršius nusėda dulkės.

2. Virtuvė be durų

Atsisakius durų virtuvė atrodo modernesnė ir erdvesnė. Būna ir taip, kad durų neįmanoma įstatyti todėl, kad buto projekte nenumatyta joms tinkama siena arba anga, ir tokiu atveju tenka taikstytis su esamomis aplinkybėmis ir, žinoma, tam tikromis problemomis.

Tačiau jeigu be durų nutarėte apsieiti sąmoningai, labai rimtai pagalvokite, ar esate pasiryžę užmigti uosdami keptos žuvies ar bulvių kvapą ir dirbti kunkuliuojančių puodų ir plaunamų indų triukšme. Taip pat atminkite, kad jei virtuvės neatskirsite nuo kambario, žiemą bute bus vėsiau, kadangi nedideles patalpas apšildyti daug paprasčiau nei erdvias.

3. Plautuvė prie lango

Montuoti virtuvinę kriauklę prie lango nėra vien kritikuotinas sprendimas, kadangi jį įgyvendinus galima pasidžiaugti tam tikrais pliusais. Pavyzdžiui, žiūrėti pro langą plaunant lėkštes – daug maloniau nei spoksoti į akliną sieną. Dieną tikrai pakaks pro langą sklindančios natūralios šviesos, todėl suvartosite mažiau elektros energijos.

Deja, plautuvės prie lango idėja neatsiejama ir nuo tam tikrų minusų. Vienas iš pagrindinių – nuolatos purvinas langas. Be to, norint tokioje vietoje sumontuoti kriauklę veikiausiai prisieis iš pagrindų pakeisti kanalizacijos sistemą, o tai ne tik kainuoja, bet ir kelia tam tikrą riziką. Pagaliau, virš kriauklės, kuri sumontuota prie lango, niekaip nepakabinsite indų džiovyklos – jai vietos teks ieškoti šone, o toks išdėstymas nėra labai patogus.

4. Stalas stiklo paviršiumi

Baldai iš stiklo, žinoma, atrodo puikiai, be to, kitaip nei pagaminti iš kitų medžiagų, sukuria lengvumo įspūdį. Tačiau statyti stalą stiklo paviršiumi virtuvėje – ne itin praktiškas sprendimas.

Visų pirma, stiklinį paviršių labai lengva pažeisti, todėl ant jo labai greitai išryškės peilių ar sunkių indų palikti įbrėžimai. Antra, ant stiklo dėmės daug labiau pastebimos, o nuo drėgnos šluostės visada liks ruožų. Ir trečia – tikrai yra buvę, kad padėjus ant tokio stalo garuojantį indą stiklas suskilo, nors šiaip jau turėtų būti atsparus karščiui.

5. Atviros lentynos

Atviros lentynos ir jose išdėlioti daiktai gali atstoti interjero dekoracijas, be to, kaip ir stiklo paviršiai, sukuria lengvumo, erdvumo įspūdį. Vis dėlto tokios lentynos ne tik pagerina estetiką, bet ir padaugina rūpesčių: dėl jų prireikia papildomai tvarkytis. Dalykas tas, kad visas atviras virtuvės ertmes būtina kasdien valyti, kitaip jau po trijų dienų jos pasidengs atstumiančiu riebalų ir dulkių mišiniu.

6. Tamsios grindys

Tamsių grindų vaizdas – efektingas, be to, visos kitos interjero spalvos tada atrodo ryškesnės, sodresnės. Tik štai bėda – tamsias grindis reikia kas dieną plauti ir šis nurodymas tikrai neperdėtas. Nesvarbu, ar grindys blizgios, ar matinės, ir kokia medžiaga jos padengtos, jeigu jos tamsios, ant jų matysis kiekviena nusėdusi dulkelė, nukritęs pūkas ar atsiradusi dėmė.

7. Kombinuota danga

Plytelių ir laminato derinys virtuvėje atrodo ypač stilingai, tačiau, deja, tik nuotraukose. Realiame gyvenime tarp plytelių ir kitos rūšies dangos visada lieka nedidelis plyšys, kuris su laiku užsipildo šiukšlėmis ir riebalais. Taip nenutiks, jeigu į plyšį bus įterpta speciali siaura juostelė, tačiau už jos nuolatos kliuvinėsite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)