Vilniaus apygardos teismas vasario 13 dieną atmetė ESO skundą ir paliko Vilniaus miesto apylinkės teismo 2019-ųjų pabaigoje pritaikytas laikinąsias apsaugos priemones, kurių prašė sprendimus dėl delistingavimo ginčijanti įmonės smulkiųjų akcininkų grupė.

Tai BNS patvirtino smulkiesiems akcininkams atstovaujantis advokatas Dominykas Vanhara.

ESO per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė, jog teismas nusprendė, kad neišnagrinėjus smulkiųjų akcininkų ieškinio ir neištyrus įrodymų, nėra pagrindo konstatuoti, kad ieškinys yra akivaizdžiai nepagrįstas, o laikinųjų apsaugos priemonių taikymui užtenka bent tikėtino ieškinio pagrįstumo.

Keletas smulkiųjų ESO akcininkų teisme siekia pripažinti negaliojančiais gruodžio 4 dienos ESO akcininkų susirinkimo sprendimus dėl įmonės delistingavimo.

Analogišką prašymą smulkieji akcininkai Vilniaus regiono apylinkės teismui yra pateiktas ir dėl kitos „Ignitis grupės“ antrinės bendrovės – „Ignitis gamybos“ delistingavimo. Šioje byloje taip pat pritaikytos laikinosios apsaugos priemones, o „Ignitis gamybos“ skundas dėl jų panaikinimo teisme bus nagrinėjamas vasario antroje pusėje, nurodė D. Vanhara.

„Ignitis grupė“ lapkričio pradžioje pranešė apie ketinimus delistinguoti antrines bendroves ESO ir „Ignitis gamyba“, gruodžio pradžioje tam pritarta įmonių akcininkų susirinkimuose.

„Ignitis grupė“ valdo 94,79 proc. ESO ir 96,82 proc. „Ignitis gamybos” akcijų. Abiejų bendrovių akcijos kotiruojamos biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

100 proc. „Ignitis grupės“ akcijų priklauso valstybei.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)