Muitinės policija įtariamąjį, Vokietijos pilietį Alexanderą S., antradienį sulaikė Bavarijos mieste Augsburge, sakoma federalinės prokuratūros pareiškime.

Jis kaltinamas pažeidęs užsienio prekybos įstatymą komerciniais susitarimais „su užsienio valstybės slaptąja tarnyba“, sakoma pareiškime.

Vykdydami tyrimą pareigūnai atliko kratas įtariamojo bute Augsburge ir kompanijos patalpose Bavarijoje, Saksonijoje ir Berlyne.

Įtariama, kad kaip Vokietijos pietuose įsikūrusios kompanijos vykdomasis direktorius, Alexanderas S. pardavė staklių „galutiniams kariniams vartotojams“ Rusijoje.

Teigiama, kad jis apėjo patikrinimus nurodydamas fiktyvius savo prekių gavėjus. Jis taip pat sukčiaudamas gavo būtinus eksporto leidimus – pateikdamas „neteisingą informaciją“, kaip šios prekės bus naudojamos.

Kaltinamasis nuo 2016 metų sausio iki 2018 metų sausio atliko septynias tokias transakcijas, kurių bendra vertė – maždaug 8 mln. eurų, nurodė prokuratūra.

Europos Sąjunga sankcijas Rusijai taiko dėl 2014 metais Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos. Tarp jų yra draudimas eksportuoti „dvejopos paskirties prekes ir technologijas“, kurias galima naudoti ir kariniais, ir civiliniais tikslais.