Dienraščio duomenimis, karo policija girtą O. Lavrenčiuką sulaikė 2019 m. birželio 30-osios naktį, rašoma theins.ru.

Karininkas buvo agresyviai nusiteikęs, o pristatytas į bazės komendanto kabinetą pradėjo plūstis necenzūriniais žodžiais. Dalis keiksmų teko ir ant sienos kabėjusiam Vladimiro Putino portretui.

Vėliau karininkas pripažino kaltę ir gailėjosi, tačiau rugpjūčio mėnesį buvo atleistas iš tarnybos „už grubų drausminį nusižengimą“.

O. Lavrenčiukas pamėgino užginčyti šį sprendimą teisme, apeliuodamas į tai, kad gėrė apimtas depresijos dėl ilgos tarnybinės komandiruotės už Rusijos ribų, kad visa tai įvyko ne tarnybos metu ir neturėjo įtakos dalinio koviniam pasirengimui.

Visgi Sevastopolio karinis įgulos teismas atsisakė grąžinti jį į tarnybą. Vėliau tokį sprendimą palaikė aukštesniosios instancijos.

Karininko advokato Sergejaus Gurino teigimu, O. Lavrenčiukas kariniame jūrų laivyne tarnavo daugiau nei 17 metų, iki pensijos jam buvo likę 2,5 metų.

Advokato manymu, vadovybė nusprendė „demonstratyviai nubausti“ O. Lavrenčiuką, tačiau neatsižvelgė į tai, jog jis turi vaiką ir yra pasiėmęs paskolą, o šis nusižengimas – pirmas per visą tarnybos laikotarpį.