Aštuntą pergalę iš paskutinių dešimties galimų „Grizzlies“ įsirašė namie, kur 111:104 (31:27, 36:36, 25:19, 19:22) nugalėjo turnyro lentelėje ant kulnų lipti bandančius Portlando „Trail Blazers“ (25/31) krepšininkus.

J. Valančiūnas ir vėl buvo galingiausias kovotojas po krepšiais aikštėje. Starto penkete mačą tradiciškai pradėjęs lietuvis per 27 min. pelnė 12 taškų (5/11 dvit., 2/4 baud.) ir atkovojo net 18 kamuolių, taip pat blokavo 3 varžovų metimus. Tai buvo jau 26 lietuvio dvigubas dublis šiame sezone.

Pačioje rungtynių pabaigoje nedaug trūko iki rimto konflikto tarp Jono ir varžovų aukštaūgio Hassano Whiteside'o.

Pastarasis po dėjimo į krepšį su pražanga provokuojančiai atsitrenkė į lietuvį, o šis sugavęs kamuolį vos jo nemetė į varžovą. Visgi J. Valančiūnas pačiu laiku susivaldė – galintį kilti konfliktą numalšino teisėjai ir kiti komandų žaidėjai. Tiesa, netrukus jie abu aukštaūgius apdalijo techninėmis pražangomis. Kadangi H. Whiteside'ui tai buvo jau antroji, jis buvo išvytas iš aikštės.


Rezultatyviausias tarp nugalėtojų buvo 27 taškus surinkęs ir karjeros rekordą pasiekęs Brandonas Clarke'as (12/14 dvitaškių). 20 taškų pridėjo Ja Morantas.

Pralaimėjusiems C.J. McCollumas pelnė 23, o šį kartą dažnokai pro šalį šaudęs Damianas Lillardas (7/19 metimų iš žaidimo) pridėjo 20 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų.

H. Whiteside'o sąskaitoje – 16 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 3 klaidos.

Prieš „Visų žvaigždžių“ savaitgalio pertrauką Memfio komanda Vakarų konferencijos turnyro lentelėje užima 8-ąją, o Portlando – 9-ąją vietas.

Kitas rungtynes „Grizzlies“ išvykoje žais vasario 21-ąją – išvykoje su Sakramento „Kings“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)