„Rungtynės pavyko, iš pradžių kažkiek nevykdėme savo detalių, bet „Šiauliai“ nenubaudė, o paskui jau buvo tikrai ne vienos iš sunkiausių rungtynių. Visi gavo pažaisti, ir dabar galime pradėti ruoštis savaitgaliui ir galvoti apie „Lietkabelį“, – po mačo sakė treneris.

– Jei pirmoje rungtynių dalyje didžiąją dalį taškų rinkote iš baudos aikštelės, trečiame kėlinyje sumetėte 10 tritaškių. Kas pasikeitė?

– Iš pradžių „Šiauliai gynėsi asmeniškai, paskui kaitaliojo sistemas, o trečiame kėlinyje stojo gintis aikšte. Galbūt dėl to ir turėjome tiek daug „laisvų“ metimų. Manau, varžovai gindamiesi kažkiek rizikavo ties kai kuriais žmonėmis, bet reikalus išsprendėme nenusileisdami jiems noru. Kaip buvo tose dvejose praėjusiose tarpusavio rungtynėse. Kontroliavome kovą dėl atšokusių kamuolių ir Evaldą Šaulį, kuris mums pridarydavo daug problemų. Šiandien su juo susitvarkėme.

Manau, kad ir nusiteikimas buvo geresnis nei ankstesnėse rungtynėse. O jeigu „Žalgiris“ yra nusiteikęs prieš „Šiaulius“ gerai, manau, kad pranašumą įrodys.

– Rokas Jokubaitis sužaidė rezutatyviausią savo mačą, kaip vertinate jo pasirodymą?

– Gerai, Rokas jau Eurolygoje žaidė gerų atkarpų. Rungtynėms artėjant prie pabaigos paklausiau jo, ar čia asmeninis rezultatyvumo rekordas, jis patvirtino. Tai, sakau, gal kokius 25 taškus įmesi. Bet ko gero visi paskutinę minutę labiau ieškojo Nigelio Hayeso, nes niekas nenori valgyti veganiškų sušių (pagal tradiciją, šimtąjį tašką pelnęs žalgirietis komandos draugams perka sušių – Krepšinis.lt).

***

Pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes praėjusį mėnesį Šiauliuose „Žalgiris“ laimėjo rezultatu 85:79, o prieš tai patyrė netikėtą antausį Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), savoje tvirtovėje nusileidęs Antano Sireikos auklėtiniams 83:86.

Žalgiriečiams šeštadienį Klaipėdoje dėl vietos finale teks susikauti su Panevėžio „Lietkabeliu“. Kitame pusfinalyje susitiks titulą ginantis Vilniaus „Rytas“ ir šeimininkas Klaipėdos „Neptūnas“.

Kauniečiai Karaliaus Mindaugo taurę į viršų kilnojo 2016-2018 metais, o pernai finale sostą užleido „Rytui“.

„Šiauliai“ dar niekuomet nėra pasiekę pusfinalio etapo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)