„Tikrai nesiimu vertinti prezidento sprendimo,manau, kad tai turėtų daryti politologai“, – Vyriausybėje, po prezidento sprendimo sakė L. Savickas.

Jis tikėjosi, kad būtina užtikrinti, kad ši situacija, kai ministerija jau keletą mėnesių neturi vadovo, ilgai nesitęs.

„Šita situacija, kur susiklostė, reikėtų pagalvoti, kaip ji turėtų neužsitęsti, kaip tie būtini darbai būtų padaryti“, – sakė jis.

Dar kartą paklausus, kaip pavyko praėjusį penktadienį įvykęs jo ir prezidento G. Nausėdos susitikimas, jis teigė, kad viskas vyko sklandžiai.

„Susitikimo metu, manau, kad labai sėkmingai, detaliai pavyko aptarti tiek darbus, tiek būdus, tiek mano asmenines patirtis. Susitikimo metu papildomų klausimų tikrai neliko. Bet vertinti to nesiruošiu“, – teigė jau buvęs kandidatas.

Jis priminė, kad prezidentui ir žurnalistams dar penktadienį sakė, kad rinkimuose nedalyvaus. Jis teigė, kad norėtų tikėtis, kad konkreti jo situacija nebus pagrindu kitiems jauniems žmonėms pasirinkti politikos kelią.

„Ir susitikimo metu, ir spaudos konferencijos metu labai aiškiai pasakiau, kad jokių pasiūlymų dalyvauti rinkimuose, nesu priėmęs, ta pozicija nėra pasikeitusi“, – žurnalistams sakė L. Svickas.

„Man tikrai svarbu asmeniškai, kad mano situacija netaptų argumentu jauniems, mano kartos politikams, savo sričių profesionalams nesirinkti politikos kelio“, – kalbėjo jis.

L. Savickas sakė pokalbio su prezidentu metu nejautė signalų, kad nebus patvirtintas.