Berlyne įsikūręs skaitmeninis bankas Jungtinės Karalystės sąskaitas uždarys balandžio 15 d., antradienį pranešė „N26“. Banko atstovas „Bloomberg“ sakė, kad kompanija šalyje turi „kelis šimtus tūkstančių“ klientų ir tai turės įtakos visiems jiems. Asmenys, kurių sąskaitose yra pinigų, iki nustatyto termino turės juos išsiimti arba pervesti į kitas sąskaitas, o mokėjimai, gauti po šios datos, bus grąžinami siuntėjui.

Dėl tokio staigaus pasitraukimo „N26“ kaltina „Brexit“. Firma pradėjo teikti paslaugas Jungtinėje Karalystėje 2018 m. spalį, praėjus daugiau nei dvejiems metams po to, kai šalis balsavo už pasitraukimą iš ES, ir šią rinką vadina savo pirmąja, esančia už euro zonos ribų. Kaip bebūtų, kompanija teigia, kad „Brexit“ sutartyje nurodytas laikas ir struktūra reiškia, kad ji nebegalės veikti Jungtinėje Karalystėje turėdama ES bankininkystės licenciją.

„Nors ir gerbiame priimtą sprendimą, tai reiškia, kad „N26“ ilgainiui nebegalės aptarnauti Jungtinės Karalystės klientų ir turės palikti šią rinką“, – pranešime teigė vyriausiasis banko vadovas Thomas Grosse.

Bankas teigė, kad dauguma „N26“ Jungtinės Karalystės darbuotojų kompanijoje imsis naujų vaidmenų.

„N26“ liepos mėnesį buvo įvertintas 3,5 mlrd. dolerių, o jį finansuoja tokie investuotojai kaip vokiečių draudimo bendrovė „Allianz SE“, Peterio Thielio „Valar Ventures“, Li Ka-Shingo „Horizon's Ventures“, Kinijos „Tencent Holdings Ltd.“ ir Singapūro valstybinio turto fondas „GIC“.