„Esama sąlygų, kurių neįvykdžius tai bus neįmanoma. Mes pasirengę įgyvendinti visus pasiektus susitarimus – visų pirma tai, kas buvo sutarta [per keturšalį viršūnių susitikimą] Paryžiuje. Antra, turime aiškų planą, kas turi įvykti, kad spalio gale rinkimai galėtų būti surengti visoje Ukrainoje, pagal Ukrainos įstatymus“, – sakė jis trečiadienį per spaudos konferenciją prezidento kanceliarijoje.

Pasak A. Jermako, derybose galimi tam tikri kompromisai, tačiau dėl to neturėtų nukentėti Ukrainos interesai.

Jis sakė esąs pasirengęs kalbėtis su visomis patriotinėmis, adekvačiomis, protingomis jėgomis Ukrainoje, „visais, mylinčiais Ukrainą ir linkinčiais jai gero“, ir „dešimt, dvidešimt“ kartų jiems išaiškinti, kas yra „Steinmeierio formulė“ ir kokį planą turi Ukrainos valdžia.

Vokietijos prezidento Franko-Walterio Steinmeierio vardu pavadinta „Steinmeierio formulė“ numato, kad prorusiškų separatistų teritorijoms būtų suteiktas ypatingas statusas, jeigu jie surengtų laisvus ir sąžiningus rinkimus, atitinkančius Ukrainos konstitucijos normas.

„Nėra žmonių, su kuriais šiandien negalėtume kalbėti, aiškindami savo poziciją. Tačiau tai turi būti iš tiesų patriotinės jėgos, kurioms rūpi Ukrainos interesai“, – sakė prezidento administracijos vadovas.