MO muziejus Naujos kultūros kelionių krypties kategorijoje varžosi su kitais atrinktais 2 nominantais: Muzeum Susch (Šveicarija) ir Amos Rex (Suomija). Jie pretenduoja tapti geriausiu Naujos kultūros kelionių krypties muziejumi Europoje. Taip pat bus renkami šios kategorijos laimėtojai Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, Lotynų Amerikoje, Vidurio Rytų ir Afrikos regione bei Šiaurės Amerikoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Ši nominacija yra labai svarbi, nes ji reiškia, kad Lietuva ir Vilnius yra pastebėti ir gali būti naujai atrasti daugybės turistų ir kultūrinių kelionių mėgėjų. Kartu tai yra MO muziejaus vykdomos veiklos įvertinimas ir paskata nesustoti. Su nekantrumu laukiame kovo mėnesio, nes vien būti tarp trijų geriausių šioje kategorijoje mums yra didelis laimėjimas“, – teigia MO muziejaus direktorė Milda Ivanauskienė.

Apdovanojimai tarptautinės žiniasklaidos vadinami „Muziejų Oskarais“. Šiemet juose iš viso yra 18 kategorijų, kuriose nominuota po 3 geriausius kiekvienos srities atstovus. Su visais nominantais galima susipažinti čia.

Kaip teigia Geriausių kultūros kelionių krypčių apdovanojimų įkūrėjas Florian Wupperfeld: „Šie apdovanojimai yra paskatinti noro rasti unikalias kultūrines patirtis, kurios būtų kitokios nei tradicinė kelionių rinka“.

Nominantų sąrašas sudaromas iš kultūros ambasadorių (jų sąrašas čia) pateiktų kandidatų, taip pat pačios organizacijos atliekamos paieškos ir tyrimo bei gautų rekomendacijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)