Tuo metu tūkstančiai kitų laive esančių žmonių rengiasi ištverti antrą karantino savaitę.

Šis laivas, kuriame iš pradžių buvo daugiau kaip 3,7 tūkst. keleivių ir įgulos narių, tapo didžiausiu pavieniu naują pavadinimą COVID-19 gavusios ligos židiniu už Kinijos ribų.

Kinijoje atsiradęs virusas šioje šalyje jau nusinešė daugiau kaip 1,1 tūkst. gyvybių.

„Iš 53 naujų testų rezultatų [matyti, kad] 39 žmonių jie buvo teigiami“, – žurnalistams sakė japonų sveikatos apsaugos ministras Katsunobu Kato.

Po naujų testų užsikrėtimo atvejų laive skaičius padidėjo iki 174. Be to, naujasis virusas nustatytas vienam karantino pareigūnui.

„Šiuo metu esame patvirtinę, kad keturių iš ligoninėse gulinčių žmonių būklė rimta – jiems arba prijungti kvėpavimo aparatai, arba jie gydomi intensyviosios slaugos palatose“, – sakė K. Kato.

Karantinas laive buvo paskelbtas jam praėjusios savaitės pradžioje atplaukus prie Japonijos krantų, po to, kai vienam buvusiam jo keleiviui, praėjusį mėnesį išlipusiam Honkonge, buvo diagnozuotas COVID-19.

Likusiųjų laive buvo paprašyta neiti iš savo kajučių. Žmonės tik trumpam išleidžiami į atvirus denius, bet tuo metu turi dėvėti apsaugines kaukes.

Keleivių taip pat paprašyta būnant lauke laikytis atokiau vieni nuo kitų, be to, jiems išdalyti termometrai, kad jie galėtų reguliariai matuoti savo temperatūrą.

Laivui atplaukus prie Japonijos krantų, pareigūnai iš pradžių testus dėl viruso atliko beveik 300 iš 3 711 jame buvusių žmonių ir palaipsniui dešimtis infekuotųjų perkėlė į vietos medicinos įstaigas.

Pastarosiomis dienomis buvo atlikta daugiau tyrimų. Iki dabar jau yra patikrinti 492 žmonės – daugiausia tie, kam pasireiškė ligos simptomai, arba tie, kas turėjo artimų kontaktų su užsikrėtusiais asmenimis.

„Šiuo metu galime atlikti iki 300 testų per dieną, bet dirbame... kad iki paskutinės inkubacinio periodo dienos, vasario 18-osios, galėtume atlikti iki 1 000 [testų]", – eilinėje spaudos konferencijoje sakė vyriausybės atstovas Yoshihide Suga.