„Iš visų partijų, kuriose buvo užfiksuota mikrobiologinė tarša, esame pardavę 11 tonų. Ką turėčiau paminėti, net jei fiksuojama mikrobiologinė tarša tiek šviežioje kiaulienoje, tiek šviežioje paukštienoje, ją apdorojant termišku būdu, jokios grėsmės žmogaus sveikatai nelieka“, – laidoje „Delfi diena“ sakė V. Drulienė.

V. Drulienė komentare „Delfi“ taip pat teigė, kad penktadienį iš parduotuvių lentynų buvo pašalinta lietuviškos kilmės mėsa.

„Šiuo metu esame sustabdę pirkimus iš „Biovelos“, laukdami tolesnių tyrimų rezultatų dėl produkcijos saugos. Prieš priimdami sprendimus dėl bendradarbiavimo ateityje, kalbame su „Biovela“, kokie veiksmai daromi iš jų pusės dėl mikrobiologinės taršos prevencijos, kaip jie toliau ketina užtikrinti „Maximai“ tiekiamos produkcijos saugą, kad būtų išvengta tokių atvejų, o mūsų klientams galėtume užtikrinti aukštą produkcijos kokybę“, – komentavo ji.

Pirmadienį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius sakė, kad tarnyba, atlikusi „Maximoje” parduodamos mėsos ir pusgaminių patikrinimus, aptiko taršos bei užfiksavo atsekamumo trūkumų.

Jis taip pat pridūrė, kad „Maxima“ apie nesaugius produktus žinojo vasario 3 dieną, bet tarnybą informavo tik vasario 7 dieną.

Prekybos tinklas „Maxima“ teigia, kad apie pirmuosius mėsos savikontrolės tyrimo rezultatus neinformavo VMVT, nes vasario 2 dieną jau buvo priimtas sprendimas uždaryti cechą.

„Maxima“ penktadienio vakarą sustabdė prekybą šviežia mėsa, kilus įtarimams dėl dalies mėsos kokybės. Šeštadienį šviežios mėsos tiekimas prekybos tinkle buvo atnaujintas.