Nuo minėto sprendimo priėmimo iki dabar Klaipėdos savivaldybė 4 kartus kreipėsi į Lietuvos paštą, kad šis pateiktų pasiūlymą patalpoms įsigyti.

„Bendrovė per tą laikotarpį pasiūlymų nepateikė ir 2019 metais pakartotinai kreipusis į bendrovę, ji gruodžio mėnesį pateikė galutinį pasiūlymą, kad sutiktų parduoti patalpas už 63,9 tūkst. eurų. Savivaldybės administracija, įvertinusi pačių patalpų būklę, galimybes vykdyti Savivaldybės funkcijas šitose patalpose ir visas reikiamas investicijas šioms patalpoms pritaikyti, kurios sudarytų beveik 190 tūkstančių eurų, taip pat įvertinusi ir lėšas šioms patalpos įsigyti, pamatė, kokia yra susidariusi situacija. Funkcijų, kurioms šitos patalpos būtų tinkamos, šiuo metu tikrai nėra ir Savivaldybės administracija nemato tokių funkcijų, kurios galėtų būti vykdomos šitose patalpose“, - aiškino Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Buvo prisiminta ir tai, kad buvusio pašto skyriaus interjerą puošia menininko Vytauto Karčiausko kūriniai. Svarstoma, kad jie, jei turi meninę vertę, gali būti perkelti į kitas erdves, kur būtų saugomi ir eksponuojami.

„Pirkti buvo nuspręsta po visuomenės susibūrimų, protestų ir reikalavimų jį nupirkti. Taryba pritarė tam dalykui. Kaip dabar atrodys, kad visuomenininkai iškovojo, kad paštas būtų nupirktas, pralaukėm dvejus metus ir sakom, kad nebereikia. Nepagalvojot, kad vėl ateis visuomenininkai, kiti piliečiai ir vėl tada sakys Taryba, kad reikia pirkti po spaudimu. Ar mes neatrodom truputėlį juokingai?“ - svarstė Tarybos narys Alvidas Šimkus.

Jis siūlė pagalvoti apie galimą patalpų pritaikymą turizmo informacijos centrui, edukacijoms ir panašiai.

Aidas Kaveckis abejojo, ar, Savivaldybei įsigijus ir suremontavus patalpas, vėliau nebus „ilgamečiam buvusiam Tarybos nariui, kuris gyvena viršuje, parduota „papigiai“. „Taip nereikia, taip nedarysim ir jis mums nereikalingas“, - kategoriškas buvo A. Kaveckis.

Kolegijos narių dauguma pritarė, kad klausimas keliautų į Tarybą, jog ši pritartų siūlymui nebepirkti pašto patalpų, tačiau būtų siekiama išsaugoti jame esančius meno kūrinius.