Dėl smarkaus vėjo, talžiusio Jungtinę Karalystę, lėktuvas „Boeing 787 Dreamliner“ daugybę kartų nesėkmingai bandė leistis Amsterdamo Šipolio oro uoste, o galiausiai buvo priverstas apsisukti ir kartu su 300 keleivių grįžti į pakilimo oro uostą, kur nusileido po daugiau nei penkių su puse valandų, skelbia „The Independent“.

Socialinėje žiniasklaidoje keleivių pasidalintoje medžiagoje – tamsi ir drebanti lėktuvo kabina. Girdima, kaip vienas keleivis per nesėkmingus bandymus leistis šaukiasi Dievo pagalbos ir verkia.

Vienas iš lėktuvo keleivių Markas Haagenas „RTLNieuws“ žurnalistams sakė, kad pilotas atliko penkis manevrus, kurių metų lėktuvo ratai pasiekia nusileidimo taką vien tam, kad orlaivis vėl pakiltų.

„Turbulencija virš Šipolio oro uosto buvo siaubinga. Pilotas du kartus nusileidimą sustabdė paskutinę akimirką. Nusileidę iki 150 metrų vėl turėjome kilti. Labai nemalonu. Žmonės klykė iš siaubo ir vėmė. Turbulencija buvo siaubinga, viskas vibravo, siūbavo pirmyn ir atgal. Visur skraidė lagaminai. Skraidyti tenka dažnai, bet nieko panašaus nebuvau patyręs“, – įspūdžiais dalijasi vyras.

„Air Europe“ atstovas „The Independent“ sakė: „Skrydžio UX1093 lėktuvui, skridusiam iš Madrido į Amsterdamą, dėl blogo oro niekaip nepavyko nusileisti Amsterdamo oro uoste, jis turėjo grįžti į Madridą. Visais į bėdą patekusiais keleiviais buvo pasirūpinta, jie apgyvendinti viešbučiuose, pasiūlytos keliavimo alternatyvos“.

Siaučiant audrai „Ciara“, sunkumų leidžiantis patyrė ir daugiau lėktuvų.