Vienam iš dviejų pacientų – į 6-ą dešimtį įžengusiam vyrui, sausio 29 dieną parskraidintas iš Uhano miesto pirmuoju japonų evakuacijos reisu – anksčiau dukart buvo atlikti tyrimai, bet tuo metu viruso jo organizme nebuvo aptikta.

Tačiau per trečią patikrinimą, atliktą praėjus 12 dienų, rezultatas buvo teigiamas, nors vyras nuo pat grįžimo išbuvo izoliuotas savo viešbučio kambaryje.

Kaip nurodo Pasaulio sveikatos organizacija, naujojo koronaviruso inkubacijos laikotarpis (laikas nuo užsikrėtimo iki pirmųjų simptomų pasireiškimo) „gali trukti iki 14 parų“.

Antrasis evakuotasis – į 5-ą dešimtį įžengęs vyras – iš Uhano grįžo sausio 30-ąją. Pirmieji jo tyrimo rezultatai buvo neigiami, bet pirmadienį atlikus antrąjį tyrimą buvo patvirtina koronaviruso infekcija.

Dabar Japonijoje nauju virusu užsikrėtusių asmenų padaugėjo iki 28, bet į šį skaičių nėra įtraukti dešimtys žmonių, kuriems infekcija buvo patvirtinta viename kruiziniame laive, stovinčiame prie šalies krantų.

Laive „Diamond Princess“, atplaukusiam prie Japonijos krantų anksčiau šį mėnesį, iki šiol koronaviruso infekcija diagnozuota 135 žmonėms. Antradienį tarnybos vykdė 65 įgulos narių ir keleivių, kuriems per naujausius tikrinimus buvo patvirtinta viruso infekcija, evakuaciją.

Kruizinis laineris, kuriame buvo 3 711 žmonių, prie Japonijos krantų atplaukė vasario 3-osios pavakare, o dviem dienomis vėliau jame oficialiai buvo įvestas karantinas. Iki šiol laivą leista palikti tik užsikrėtusiems koronavirusu arba turintiems kitų sunkių sveikatos sutrikimų. Prognozuojama, kad karantinas bus taikomas mažiausiai iki vasario 19 dienos.

Laive esantys žmonės antradienį savo „Twitter“ žinutėse rašė, kad keleiviams dalijami vaistai ir kad kapitonas paskelbė, jog ateinančią naktį „Diamond Princess“ išplauks į jūrą, kad pasigamintų gėlo vandens ir atliktų kitas procedūras.

Nuo protrūkio pradžios Japonija evakavo iš Uhano šimtus savo piliečių. Jų buvo paprašyta savarankiškai laikytis karantino; dauguma šių žmonių yra dviejų savaičių laikotarpiui apsistoję vyriausybės paskirtuose viešbučiuose.

Pirmojo evakuacinio skrydžio, atskridusio į šalį sausio 29 dieną, keleiviai turėtų būti paleisti iš karantino šią savaitę, bet pirmiau bus atlikta papildomų tyrimų, siekiant patikrinti, ar jie nėra užsikrėtę, sakė pareigūnai.

Japonija planuoja vėliau šią savaitę organizuoti penktąjį reisą savo piliečiams iš Uhano išgabenti.