Nepabūgę šalto oro, iraniečiai, mosikuodami Irano vėliavomis ir laikydami Irano Islamo Respublikos įkūrėjo velionio ajatolos Ruhollahos Khomeinio nuotraukas susirinko į Azadi aikštę Teherane.

Dešimtys tūkstančių iraniečių antradienio rytą užplūdo gatves ne tik sostinėje Teherane, bet ir kitų Irano miestų gatves.

Kasmet per revoliucijos metines demonstrantai skanduoja prieš JAV nukreiptus šūkius ir degina Amerikos vėliavas, taip norėdami pasmerkti priešišką JAV politiką Irano atžvilgiu. Pastaraisiais metais įtampa tarp JAV ir Irano smarkiai išaugusi.

Kai kurie iraniečiai antradienį ėjo nešini plakatais su užrašais „Mirtis Amerikai“ ir „Priešinsimės iki pabaigos“.

Valstybės vadovai prašė Irano žmonių antradienį gausiai dalyvauti mitinguose ir kituose minėjimo renginiuose, siekiant parodyti vienybę tuo metu, kai įtampa su JAV yra pasiekusi aukštumas.

2018 metais JAV prezidentui Donaldui Trumpui nusprendus išvesti JAV iš daugiašalio Irano branduolinio susitarimo ir atnaujinti griežtas ekonomines sankcijas, Irano ekonomika patiria rimtų sunkumų.

Pernai Irane padidinus degalų kainas, visoje šalyje kilo daug aukų pareikalavę protestai, o įtampa su JAV vėl padidėjo šiemet sausį, kai per JAV bepiločio ataką Irake žuvo Irano generolas Qasemas Soleimanis.

Vėliau Iranas, reaguodamas į generolo žūtį, atakavo JAV taikinius Irake. Praėjus kelioms valandoms po atakų Irano raketa per klaidą numušė Ukrainos keleivinį lėktuvą su 176 žmonėmis.