„Verizon“ produktai ir paslaugos gavo naudos iš patentuotos technologijos, kurią pavyko išvystyti daugelį metų trukusių „Huawei“ mokslinių tyrimų metu“, – teigia „Huawei“ vyriausiasis teisininkas dr. Song Liuping.

„Huawei“ kiekvienais metais reinvestuoja nuo 10 proc. iki 15 proc. savo pajamų į mokslinius tyrimus. Per pastarąjį dešimtmetį kompanija naujų technologijų vystymui išleido daugiau nei 70 milijardų JAV dolerių, kas leido visame pasaulyje užregistruoti daugiau nei 80 000 patentų, iš kurių 10 000 – vien tik Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šios inovacijos yra ne tik „Huawei“ sėkmės pagrindas, jas plačiai naudoja įvairios įmonės visame pasaulyje ir taip kuria vertę tiek JAV, tiek kitose valstybėse.

Susitarti dėl licencijavimo sąlygų nepavyko

Prieš užpildydama ieškinio formą Teksase „Huawei“ ilgą laiką derėjosi su „Verizon“ ir pateikė detalų patentų sąrašą bei faktinius „Verizon“ pažeidimų įrodymus. Deja, abiem pusėms nepavyko susitarti dėl licencijavimo sąlygų.

„Daug investuojame į tyrimus, norėdami savo klientams suteikti geriausius įmanomus telekomunikacijų sprendimus. Šiomis inovacijomis dalinamės su kitais pramonės subjektais, taikydami licencines sutartis. Jau daugelį metų sėkmingai susitariame dėl licencijos sąlygų su daugeliu kompanijų. Deja, kai susitarimo pasiekti nepavyksta, neturime kito pasirinkimo kaip siekti žalos atlyginimo teisiniu keliu. Pramonėje tai yra įprasta praktika. „Huawei“ tiesiog prašo „Verizon“ gerbti „Huawei“ investicijas į tyrimus, atlyginant už patentų naudojimą arba nustojant juos naudoti savo produktuose ir paslaugose“, – kalbėjo dr. Song Liuping.

Palaiko teisėtą patentuotų technologijų dalijimąsi

„Huawei“ gerbia ir saugo intelektinės nuosavybės teises, pasisakydama už teisėtą patentuotų technologijų dalijimąsi per kryžmines arba mokamas licencines sutartis. Daugiau nei du dešimtmečius „Huawei“ įsitraukė į didelės apimties kryžminio licencijavimo derybas su pagrindiniais telekomunikacijų pramonės patentų valdytojais, pasirašydama daugiau nei 100 susitarimų su didžiausiais informacinių ir ryšių technologijų vystytojais Jungtinėse Amerikos Valstijose, Europoje, Japonijoje ir Pietų Korėjoje.

Nuo 2015 metų „Huawei“ uždirbo 1,4 milijardo JAV dolerių iš patentų licencijavimo mokesčių. Taip pat kompanija jau yra sumokėjusi 6 milijardus JAV dolerių už teisėtą kitų pramonės atstovų patentuotų technologijų naudojimą. 80 proc. šių mokesčių teko Jungtinių Valstijų kompanijoms.

Inovacijos ir intelektinės nuosavybės apsauga yra kertinis „Huawei“ sėkmės elementas. 2018 metais įmonės išlaidos moksliniams tyrimams siekė 15 milijardų JAV dolerių – beveik 15 proc. kompanijos metinių pajamų. „Huawei“ taip pat užėmė penktą poziciją Europos Komisijos paskelbtoje ES pramonės įmonių investicijų į mokslinius tyrimus ir plėtrą suvestinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)