Vidaus reikalų ministerijos atstovas Nusratas Rahimi žurnalistams sakė, kad apie 7 val. vietos (4 val. 30 min. Lietuvos) laiku mirtininkas susisprogdino prie Maršalo Fahimo gynybos universiteto patikros posto.

Pasak N. Rahimi, tarp išpuolio aukų yra trys kariškiai ir du civiliai. VRM atstovas pridūrė, kad aukų skaičius tebėra preliminarus ir kad jis dar gali išaugti.

Sprogimas driokstelėjo automobilių stovėjimo aikštelėje, kuria naudojasi kariškiai ir civiliai.

„Sprogimas buvo galingas, jis sudrebino mūsų namą. Vėliau taip pat girdėjome šaudant. Į tą vietą skubiai nuvažiavo greitosios pagalbos automobilių“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos gyventojas Samiullah.

Atsakomybės už šį išpuolį, įvykdytą po beveik tris mėnesius Kabule trukusio gana ramaus laikotarpio, jokia grupuotė kol kas neprisiėmė.

Talibanas pastaruoju metu vengė rengti išpuolius didžiuosiuose urbanizuotuose centruose, siekdamas išsaugoti taikos derybas su JAV, bet smurtas provincijose tęsėsi.

Maršalo Fahimo akademija anksčiau ne kartą yra tapusi atakų taikiniu. Pernai gegužę prieš šią įstaigą buvo surengtas išpuolis, už kurį atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“.