„Jau seniai esame pripratę prie neigiamų daugelio tarptautinių stebėjimo misijų išvadų. Kartais šios išvados rengiamos dar prieš rinkimus, ir net ne pačių organizacijų, o kitose vietose, ir paskui perduodamos joms. Ne kartą stebėjome panašius dalykus“, – remiantis prezidentūros tinklapiu sakė I. Aliyevas, priimdamas turkų parlamentarus.

Valstybės vadovas taip pat sukritikavo „melu pagrįstą“ Europos Tarybos neseniai priimtą rezoliuciją, smerkiančią numanomą politinių oponentų kalinimą Azerbaidžane.

„Tokios rezoliucijos priėmimas iš tikrųjų yra šiurkštus kišimasis į parlamento rinkimus. Visų pirma, ši rezoliucija yra sufabrikuota, ir mes jos nepripažįstame. Atmetame visus mums iškeltus kaltinimus ir nevykdysime mums pateiktų vadinamųjų reikalavimų. Antra, faktas, kad ši rezoliucija buvo priimta prieš pačius parlamento rinkimus, liudija apie neigiamą ir nesąžiningą požiūrį į Azerbaidžaną“, – teigė I. Aliyevas.

Per sekmadienį vykusius rinkimus I. Alijevo valdančioji partija „Yeni Azerbaycan“ („Naujasis Azerbaidžanas“) užsitikrino daugiausiai vietų parlamente, bet opozicija tvirtino, jog rezultatai buvo „visiškai falsifikuoti“.

Pasak tarptautinių stebėtojų, Azerbaidžano pirmalaikius parlamento rinkimus aptemdė reikšmingi pažeidimai.

„Reikšmingi procedūrų pažeidimai skaičiuojant ir apibendrinant rezultatus sukėlė susirūpinimą, ar rezultatai buvo nustatyti sąžiningai“, – sakoma stebėtojų iš Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) ir Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjo (ETPA) bendrame pranešime. Stebėtojai taip pat pasmerkė gausius pažeidimus vykstant balsavimui.