Dilema: Praeitais metais aš sužinojau, kad mano vyras jau kelis mėnesius mane apgaudinėja su kita. Man tai sukėlė didžiulį šoką – kelias savaites negalėjau nustoti verkti. Kai paprašiau jo pasirinkti tarp manęs ir jos, vyras pasirinko meilužę ir mane paliko. Aš ir toliau verkiau. Praėjus dviems mėnesiams po šio įvykio, aš sutikau kitą ir jį pamilau. Tai man labai padėjo ištverti vyro išdavystę. Ši nauja meilė mane tikrai išgelbėjo. Aš ir vėl jaučiausi jauna ir savimi pasitikinti.

Tačiau dabar mano vyras nori, kad grįžčiau pas jį. Vyras mato mane laimingą ir besimėgaujančią laisve be jo, kas, žinoma, yra daug patraukliau nei liūdinti moteris. Jis vis dar neišskyrė su savo naująja mergina, nes turbūt bijo, kad manęs nesusigrąžinęs, liks be nieko. Aš jaučiuosi plėšoma į kelias puses. Esu laiminga su nauju mylimuoju, ypač seksualinėje srityje, bet taip pat ilgiuosi santykių, kuriuos turėjau su teisėtu vyru. Jis išlieka mano geriausiu draugu ir mes turime labai daug bendrų interesų.

Aš nežinau, ar galiu pasitikėti ir vėl su juo mylėtis, taip pat, kokie iš tikrųjų yra jo tikrieji motyvai. Ar jis nori manęs, nes kitur žolė nėra žalesnė, ar todėl, kad iš tikrųjų mane myli? Tačiau svarbiausia, kad aš irgi nesu tikra, ko iš tikrųjų noriu. Kaip man išsiaiškinti?

Mariellos komentaras: Labai daug pasirinkimų. Prieš pradedama noriu pasidžiaugti, kad didžiuojuosi tuo, jog pirmiausia galvojate apie save ir ko iš tikrųjų norite. Ko jūsų vyras ir kodėl nori ir ką jis toliau darys yra gerai žinoti, bet ne svarbiausia.

Mane stebina, kad jūs vis dar jį vadinate savo geriausiu draugu. Jo elgesys tikrai nėra toks, kokio tikėtumeisi iš geriausio draugo, juo labiau, teisėto vyro. Jūsų reakcija iš šono atrodo labai atlaidi, ypač, kai vertinate jo neištikimybę greičiau kaip netinkamą poelgį nei galutinį tašką, po kurio kelio atgal nebėra.

Nėra jokio tikslo būti naiviai – tokie romanai dažnai įvyksta ir kiekvienuose ilguose santykiuose teks įveikti įvarius iššūkius. Tokios situacijos padeda į viską pažiūrėti kitu kampu ir taip pat pergalvoti savo pasirinkimus. Aš nenoriu pasakyti, kad tai, ką padarė jūsų vyras yra neatleistina, nors, daugelio nuomone, taip, bet gyvenimas yra ilgas ir meilė gali būti komplikuota, todėl reaguoti kategoriškai irgi netinka.

Vis dėl to kai kas jūsų laiške nuskambėjo ne visai gerai. Jūs analizuojate vyro galimus motyvus dėl jūsų susigrąžinimo, tačiau jo elgesys rodo, kad jis neišmoko pamokos. Prieš tai apgaudinėjo jus, o dabar nori susigrąžinti, kai dar tęsiasi santykiai su ta, dėl kurios paliko. Aš labai abejoju, kad ji žino apie šį jo norą. Arba jis labai neapsisprendęs žmogus, arba susirūpinęs tik savo emociniais norais ir visiškai nepaiso kitų žmonių jausmų.

Tęsiantis dabartinei situacijai, nemanau, kad reiktų juo visiškai pasitikėti, ypač, kai jis vis dar nenutraukia santykių su savo mergina. Jis renkasi saugų variantą be sąžinės graužaties grįžti pas jus.

Sunku lengvai pamiršti 20 metų santuoką. Tai buvo nuostabūs ir ilgi metai. Tačiau jūs neatskleidėte, ar ištikimybė buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus ar tai buvo neišvengiama stagnuojančių santykių kulminacija?

Pirmiausia turite būti visiškai nuoširdi su savimi, kad galėtumėte priimti tinkamiausią sprendimą. Ar jūs buvote labai laimingi ar jau ilgą tolote vienas nuo kito? Ar jūs negalėjote vienas nuo kito atsitraukti, ar gyvenote atskirtus gyvenimus? Užuot reagavusi tik į jo norus, turite pati sau atsakyti į šiuos klausimus.

„Įsimylėti“ žmogų per du mėnesius irgi skamba nelabai įtikinamai po dvidešimties metų santuokos. Gali būti, jog jums tiesiog labai pasisekė ir jūs buvote pasiruošusi pokyčiams. Tačiau šie santykiai gali būti ir trumpalaikis sprendimas išsigydyti sielos žaizdas. Iššūkiai, su kuriais susidursite bandydama prikelti santuoką, irgi bus didžiuliai, nes teks įveikti nepasitikėjimo jausmą. Teks išmokti nekartoti ir savo klaidų.

Man taip pat buvo keista, kaip mažai jūsų svarstymuose figūruoja jūsų naujoji meilė. Manau, kad tai tik trumpalaikis romanas po išsiskyrimo, kad mažiau liūdėtumėte. Vis dėlto tai neturėtų būti dviejų vyrų sprendimas, ką turėtumėte daryti toliau, o greičiau galimybė apgalvoti savo ateitį. Jums buvo suteiktas šansas, nors visai nenorimas, pagalvoti iš naujo apie gyvenimą ir aš jūsų vietoje kol kas tai branginčiau. Jeigu jūsų vyras tikrai nori jus susigrąžinti, tuomet vertimas jį laukti tik dar labiau tai paskatins. O jūs taip pat turite pasinaudoti šiuo laiku ir gerai pagalvoti, ar norite, kad į jūsų gyvenimą grįžtų tas, kuris išdavė pačiu skaudžiausiu būdu.

Nesvarbu ką pasirinksite, bet darykite tai keldama savo sąlygas, o nesivadovaudama kitų poreikiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)