Palyginti su sausiu, šilumos kaina didėja 0,21 proc.

Taryba nurodo, kad tarp penkių didžiųjų miestų vasarį už šilumą mažiausiai moka Vilniaus, daugiausia – Panevėžio gyventojai. Palyginti su sausiu, šilumos kaina mažėja Kaune, kituose didžiuosiuose miestuose – Vilniuje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje – šilumos kaina vartotojams didėja 1 proc. ribose.

Vasarį, palyginti su sausiu, šilumos kaina „Kauno energijos“ aptarnaujamiems vartotojams mažėja 2,61 proc. (palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, kaina mažėja 18,56 proc.).

Vilniaus šilumos tinklų aptarnaujamiems vartotojams šilumos kaina didėja 0,46 proc. (per metus kaina mažėja 14,39 proc.), „Šiaulių energijos“ aptarnaujamiems vartotojams – 0,46 proc. (per metus kaina mažėja 11,01 proc.), „Panevėžio energijos“ aptarnaujamiems vartotojams – 0,99 proc. (kaina krinta 9,61 proc.), „Klaipėdos energijos“ aptarnaujamiems vartotojams – 1,07 proc. (per metus kaina mažėja 13,76 proc.).

Vasarį mažiausiai už šilumą moka „Utenos šilumos tinklų“ aptarnaujami vartotojai (4,14 cento už kWh su PVM), daugiausia – „Litesko“ filialo „Biržų šiluma“ aptarnaujami vartotojai (9,06 cento už kWh su PVM). Nors Biržuose šilumai gaminti naudojamo kuro struktūroje 90 proc. sudaro biokuras, tačiau čia šilumos kaina išlieka aukšta dėl naudojamo biokuro rūšies (dalį naudojamo biokuro sudaro medienos granulės) ir mažesnio realizuojamos šilumos kiekio, teigia VERT.

Vasarį, palyginti su sausiu, dėl mažesnių biokuro kainų „Fortum Joniškio energijos“ aptarnaujamiems vartotojams šilumos kaina mažėja 3,05 proc. (0,23 cento už kWh su PVM).

„Nemenčinės komunalininko“ aptarnaujamiems vartotojams šilumos kaina auga 12,15 proc. (0,88 cento už kWh su PVM) – bendrovei grąžinamos faktiškai patirtos, bet nesusirinktos išlaidos kurui įsigyti. „Raseinių šilumos tinklų“ tiekiamos šilumos kaina vartotojams didėja 20,93 proc. (1,17 cento už kWh su PVM): patvirtinus naują bazinę šilumos kainą, kaip nurodo taryba, bendrovei nustatyta didesnė investicijų grąža, kitos sąnaudos, būtinos veiklai vykdyti, taip pat grąžinamos ankstesniu laikotarpiu faktiškai patirtos, bet nesusirinktos išlaidos kurui įsigyti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)