Tęsiant veiklų išgryninimo procesą ir atsisakant nepagrindinių veiklų, „Achemos“ mokymo centro likvidavimas pradedamas nuo pirmadienio, o „Titnago“ spaustuvės – nuo kovo.

„Achemos grupės“ generalinis direktorius Giedrius Jakubauskas teigia, kad abi bendrovės yra daugiau „istorinis „Achemos grupės“ raidos palikimas, nei vystoma sritis“.

„Nuspręsta atsisakyti mažos integracijos verslų ir visą dėmesį bei investicijas nukreipti į strategines veiklos sritis: trąšų gamybą ir prekybą, atsinaujinančiąją energetiką, agroverslą, uosto krovą, dujų ir kitų techninių produktų prekybą. Čia matome didžiausią potencialą ir galimybes augti bei vystyti verslą“, – pranešime sako G. Jakubauskas.

„Achemos mokymo centre dirba 21 darbuotojas, o „Titnage“ – 55.

2019 metais pirmasis gavo 359 tūkst. eurų, o antroji – 1,4 mln. eurų pajamų.

Pernai pavasarį grupė nustojo leisti dienraštį „Lietuvos žinios“ bei portalą lzinios.lt.

„Achemos grupė“ tuomet teigė, kad „Lietuvos žinias“, Jonavos rajono laikraštį „Naujienos“ ir šių leidinių interneto portalus valdžiusi bendrovė ilgą laiką dirbo nuostolingai ir buvo nuspręsta jos nebedotuoti.

Be to, pernai rugpjūtį „Achemos grupė“ pardavė Šiaulių šokolado ir saldainių gamintoją „Naujoji Rūta“. Ją įsigijo verslininko Vlado Numavičiaus netiesiogiai valdoma „Vilniaus pergalė“, vėliau atsisakiusi gamybos Šiaulių įmonėje – pastaroji tapo tik prekybininke.

Su „Vilniaus pergale“ susijusi Lenkijos saldumynų gamintoja bendrovė „Mieszko“.

Nuo 1993 metų veikianti „Naujoji Rūta“ 2018 metais pagamino 2 tūkst. tonų produkcijos, įmonės pajamos siekė 4,46 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)