Sieną kirtusių asmenų reikalaujama patiems izoliuotis ir likti namie ar viešbučiuose. Jie sulauks sveikatos apsaugos specialistų skambučių ir vizitų, o nesilaikantys dviejų savaičių karantino bus siunčiami į kalėjimą pusei metų.

Vietinė valdžia tikisi, kad karantino paskelbimas atbaidys žmones nuo kelionių į Honkongą. Nepaisant to, bus leidžiama tiekti maistą ir prekes iš žemyninės Kinijos, kur nuo koronaviruso mirė jau daugiau nei 700 žmonių.

Pastarosiomis savaitėmis į Honkongą atvyksta 75 proc. mažiau žmonių. Tačiau penktadienio naktį kaimyniniame Šendžene tūkstančiai rikiavosi eilėse, kad galėtų patekti į Honkongą prieš vidurnaktį įsigaliojant karantinui.

Šeštadienio rytą per Šendženo įlanką atvyko kur kas mažiau žmonių.

Viena moteris naujienų agentūrai AFP sakė grįžtanti į Honkongą, kur studijuoja jos dukra, po 20 dienų atostogų žemyninėje Kinijoje. Ji žadėjo laikytis karantino ir dvi savaites neiti iš namų dėl visuomenės gerovės.

Karantinas buvo paskelbtas tik prieš 6 val. iki jo įvedimo. Iš žemyninės Kinijos grįžę Honkongo gyventojai dvi savaites privalo likti namie, o kinai, atvykę iš kitur, ir užsieniečiai privalo likti viešbučiuose ar kitose apgyvendinimo vietose. Dviejų savaičių apgyvendinimu nepasirūpinę žmonės bus perkelti į laikinas, valdžios skirtas, karantinui pritaikytas patalpas.

Karantinas bus taikomas ir atvykstantiems į Honkongą lėktuvais, jeigu jie lankėsi Kinijoje per pastarąsias 14 dienų, net jei jie atskrenda ne iš Kinijos.

Jei keliautojams išduota viza galioja trumpiau nei 14 dienų, jiems nebus leista įvažiuoti į Honkongą. Dėl to čia patekti negalės dauguma kinų, nes jiems dažniausiai išduodamos 7 dienų vizos.

Planuojama, kad daugybė savanorių iš valstybės tarnybos ir studentai skambins karantine esantiems žmonėms ir juos netikėtai lankys, kad įsitikintų, jog jie tikrai laikosi karantino.