Vestuvininkams Kapchione šalies šiaurėje buvo dalijamos apsauginės kaukės, tačiau tik nedaugelis per ceremoniją jas dėvėjo.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad nebijau infekcijos, - sakė 21-erių studentė Choi Ji Young, viena iš 6 000 nuotakų. – Tačiau jaučiu, kad šiandien esu apsaugota nuo viruso“. Ir Evelyne Chimfwembe, kuri su savo jaunikiu atvyko iš Botsvanos, teigė, kad masines vestuves „kontroliuoja dievas“.

Masinėse vestuvėse Pietų Korėjoje dalyvavo 30 000 žmonių

Renginio organizatoriai argumentavo, kad negalėjo atšaukti masinių vestuvių, nes jos sektos įkūrėjo Sun Myung Moono 100-ojo gimtadienio proga buvo planuojamos ketverius metus. Vis dėlto Susivienijimo bažnyčios šalininkai Kinijoje, kur siaučia koronaviruso epidemija, buvo paraginti nevykti į ceremoniją. Pietų Korėjoje iki šiol patvirtintos 24 infekcijos, Kinijoje – per 31 000.

Kone identiškai apsirengusios jaunavedžių poros atvyko iš 64 valstybių. Daug jų susipažino tik prieš pat vestuves, dėl santuokos tarpininkavo sekta. Prieš tai partneriai turėjo prisiekti, kad dar nėra turėję sekso. Po santuokos jie dar mažiausiai 40 dienų turi susilaikyti nuo lytinių santykių.

2012-aisiais miręs Sun Myung Moonas savo sektą įkūrė Biblijos pagrindu, tačiau kai kurias jos dalis interpretavo savaip. Jis tikėjo, jog jo uždavinys yra įvesti žmones į tyrumo „be nuodėmės“ būseną. Sekta, jos pačios duomenimis, pasaulyje turi 3 mln. šalininkų. Tačiau jos branduolį, anot ekspertų, sudaro gerokai mažiau žmonių.

Masinėse vestuvėse Pietų Korėjoje dalyvavo 30 000 žmonių