„Žiūrint į pono L. Savicko dabartinę veiklą, tiek į jo veiklą praeityje, vis tik negalime pamiršti Darbo kodekso priėmimo peripetijų, kai jis atstovavo tokį variantą, kuris būtų labiau tinkamas darbdaviams tiek dėl darbo sąlygų, tiek dėl darbuotojų socialinių garantijų mažinimo. Todėl šiuo atveju man labai įdomu kaip pasižiūrės į tai prezidentas su gerovės valstybės vizija, kai ta ankstesnė jo veikla niekaip nedera su tuo. Jeigu kalbėti apie centro kairės Vyriausybę, kaip save pristato dabartinė Vyriausybė, tai pono L. Savicko veikla praeityje tikrai neatspindi tokios ideologijos. Juo labiau, kad, jeigu jis gali dirbti prie visų Vyriausybių - ar centro kairės ar centro dešinės - tai galima sakyti, kad gal net ir veidmainiška jo pozicija. Šiuo atveju labai rezervuotai vertinčiau jo galimybes dirbti centro kairės Vyriausybės sudėtyje ir jo galimybes būti paskirtam, bet čia spręs Respublikos prezidentas“,- penktadienį žurnalistams Seime sakė Seimo opozicijos lyderis J. Sabatauskas.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį susitiko su kandidatu į ekonomikos ir inovacijų ministrus Luku Savicku. Prezidento atstovas žiniasklaidai Antanas Bubnelis teigė, kad šalies vadovas susitikime kalbėjo apie tai, ar kandidatui pavyks per likusius šiai Vyriausybei šešis mėnesius įvykdyti savo vizijas bei keliamus prioritetus. Pasak A. Bubnelio, prezidentas atsakymą dėl kandidato pateiks jau artimiausiu metu.

Premjeras Saulius Skvernelis L. Savicko kandidatūrą pateikė sausio 24 dieną. Ekonomikos ir inovacijų ministro kėdė atsilaisvino, kai Virginijus Sinkevičius buvo paskirtas eurokomisaru.