Darbai kainuos 2,3 mln. eurų (su PVM), juos atliks konkursą laimėjusi bendrovė „Vilniaus betono demontavimo technika“, su kuria „Ignitis gamyba“ ketvirtadienį pasirašė sutartį, pranešė grupė.

„Ignitis gamybos“ generalinio direktoriaus Rimgaudo Kalvaičio teigimu, tokiu būdu įmonė sutaupys lėšų, nes nereikės pavojų keliančių kaminų remontuoti – vieno jų kapitalinis remontas kainuotų apie 1 mln. eurų.

„Dar 2017 metais atlikti tyrimai parodė, kad kaminai yra pernelyg smarkiai paveikti ardančio aplinkos poveikio ir nebegali būti laikomi saugiais. Jie kelia grėsmę ne tik aplinkinių pastatų, bet ir žmonių saugumui“, – pranešime sakė R. Kalvaitis.

Tokio aukščio – 250 ir 150 metrų – kaminų iki šiol Lietuvoje niekas neardė. Planuojama, kad darbai prasidės vasarą ir bus užbaigti iki 2021-ųjų rudens, pranešė įmonė.

Jėgainėje liks vienas 250 metrų aukščio kaminas, rekonstruotas 2014 metais.

„Ignitis gamybos“ teigimu, griaunami kaminai visiškai nebenaudojami nuo 2014-ųjų, kai buvo konservuoti pirmieji šeši elektrinės blokai, statyti 1962-1968 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)