Pranešama, kad du iš trijų elektrinės kaminų yra visiškai nebenaudojami nuo 2014 metų, kai buvo konservuoti pirmieji šeši elektrinės blokai, statyti 1962-1968 metais.

„Dar 2017 metais atlikti tyrimai parodė, kad šie du kaminai yra pernelyg smarkiai paveikti ardančio aplinkos poveikio ir nebegali būti laikomi saugiais. (...) Kadangi investuoti į nenaudojamų kaminų remontą ir būtiną priežiūrą nėra racionalu, buvo nuspręsta juos nugriauti.

Demontavę kaminus, sumažinsime nelaimingų atsitikimų riziką ir sutaupysime lėšų dėl nepatirtų eksploatacinių bei kapitalinio remonto sąnaudų“, – pranešime spaudai cituojamas „Ignitis gamybos“ generalinis direktorius Rimgaudas Kalvaitis.

Per ateinančius 3 mėnesius bus atliekami su projekto įgyvendinimu susiję paruošiamieji darbai, o kaminų demontavimas prasidės vasaros pradžioje.

Baigus dviejų nenaudojamų kaminų demontavimo darbus, Elektrėnų komplekse liks stovėti vienas 250 metrų aukščio kaminas.

Kaip nurodoma pranešime spaudai, kaminų demontavimo darbus atliks viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi bendrovė „Vilniaus betono demontavimo technika“. Dviejų kaminų demontavimo sutarties vertė, neįskaitant PVM, – 1,89 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)