Tokią mintį jau šį ketvirtadienio vakarą 20 val. LNK pokalbių laidoje „Valanda su Rūta” išsakys advokatas Mindaugas Vasiliauskas, teisme ginantis paauglio Jurbarke žiauriai sumuštą merginą, kurios istorija pernai sukrėtė Lietuvą, rašoma pranešime spaudai.

„Kaskart teisme jaučiuosi tarsi aš būčiau nusikaltusi, nes turiu gintis, įrodinėti, kad mano sūnus buvo užmuštas, – pasakos prieš metus 17–metį sūnų palaidojusi Vaida Draugelienė.
Anglijoje 8–erius metus gyvenanti ir dirbanti Vaida, sūnų trumpų atostogų išleisdama į Marijampolę pas močiutę, nė nenutuokė, kad netrukus pačiai teks skubėti į Lietuvą ir organizuoti sūnaus laidotuves.

Į konfliktus niekada nesivėlęs, studijas prestižiniame universitete planavęs Armandas keliaudamas su draugu į Marijampolės miestelio šventę susidūrė su 8 jaunuolių gauja. Pakako vieno smūgio į žandikaulį ir vaikinas mirė. Šiandien mama kovoja už teisybę teismuose, kuriems išleido jau beveik 10 tūkstančių eurų, o iš 8 gaujos narių, teisiamas tik vienas, mat kiti buvo nepilnamečiai.

Prabils ir vienoje Klaipėdos gimnazijų patyčias patyrusio mokytojo žmona Reda Dzingelevičienė. Redos vyro Nerijaus istorija plačiai nuskambėjo praėjusių metų rudenį. Patyręs patyčių ataką iš prieš jį susimokiusių mokinių grupės, Nerijus paliko darbą, o jo sveikata labai suprastėjo.

„Kai kurie šiuolaikiniai moksleiviai nesuvaldomi. Mokytojas jau seniai jiems ne autoritetas, jį galima pasiųsti, apspjauti, trenkti, nes nepilnamečiai puikiai žino – jiems nieko nebus. O mokykla, nereaguodama į tokius moksleivius, juos tik skatina“, – teigs Reda Dzingelevičienė.

Laidoje nuskambės ir filmo verta verslininko Eduardo Gaulios istorija. Pradėjus gerti tėvams, Eduardas tapo agresyviu chuliganu, vagimi ir narkomanu. Už ginkluotą plėšimą sėdėjo kalėjime. Tačiau išvykęs į Angliją tapo gerbiamu verslininku, ir Anglijos garsenybe – apie jį buvo sukurtas dokumentinis filmas, rodytas viename populiariausių kanalų. „Padariau tokių nusikaltimų, apie kuriuos niekada negalėsiu atvirai papasakoti, ir kurių kad ir ką daryčiau gyvenime, neišsipirksiu. Tačiau šiandien aš – visai kitas žmogus, sukūriau save iš naujo”, – pasakos Eduardas.

„Nusikaltėliai kūdikio veidu“ – tokia šio vakaro LNK laidos „Valanda su Rūta“ tema. Paaugliai, kurie žino tik savo teises, o ne pareigas. Jie nebaudžiami, todėl daro, ką nori. Ar žmogus gali gimti nusikaltėliu arba net žmogžudžiu? Kas nutinka, kad vos sulaukęs 10–ies, 12–os, ar 17–os, tokiu tampa? Studijoje skambės istorijos, vertos knygos. Studijoje skambės istorijos tų, kurie nukentėjo nuo nusikalsti linkusių paauglių, bei istorijos tų, kurie kadaise buvę nevaldomais paaugliais, šiandien yra daug pasiekę, pavyzdingi piliečiai.

Pokalbių laida „Valanda su Rūta” jau šį ketvirtadienio vakarą, 20.00 val., tik per LNK.