„Mes nemanome, kad padarėme kažkokias klaidas arba pažeidėme teisės aktus“, – trečiadienį Seimo Ekonomikos komitete sakė susisiekimo ministras.

Jo teigimu, dabartiniai „Lietuvos pašto“ valdybos nariai turi reikiamus leidimus vykdyti savo veiklą.

„Šitie dabartiniai valdybos nariai, prieš pradedant darbą,(...) gavo reikiamus leidimus iš Lietuvos banko vykdyti valdybos narių veiklą. Jie neturint leidimų nepradėjo darbo. (...) Jie turi reikiamus leidimusׅ“, – sakė jis.

J. Narkevičius tikino svarstantis galimybę apskųsti prokurorės išvadą dėl „Lietuvos pašto“ valdybos.

„Mes manome, pirmas dalykas, kad konstatuota valdybos atšaukimas yra teisėtas, valdybos sušaukimas ir veikla nepažeidžia viešo intereso, atvirkščiai – tai buvo nukreipta į viešo intereso gynimą. Mes, be abejo, svarstome galimybę apskųsti šitą prokurorės nuomonę“, – teigė ministras.

Susisiekimo ministro teigimu, viešo intereso pažeidimo nėra, o nepriklausomų narių atranka yra vykdoma.

„Valdyba yra veikli, yra raginimas valdybos nariams nepriimti sprendimų, kurie pažeistų tam tikrą viešą interesą. (...) Žiūrint plačiau, yra atlikinėjami nuo pat pirmos dienos veiksmai, kad būtų atrinkti nustatyta tvarka nepriklausomi valdybos nariai“, – teigė J. Narkevičius.

„Faktas – viešo intereso pažeidimo nėra, valdyba yra, atranka nepriklausomų narių vykdoma“, – sakė jis.

ELTA primena, kad pernai lapkričio 25 dieną Seimo narių grupė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl susisiekimo ministro J. Narkevičiaus sprendimo skirti naują „Lietuvos pašto“ valdybą.

Seimo nariai Dainius Kreivys, Ingrida Šimonytė, Andrius Navickas ir Eugenijus Gentvilas kreipimesi kėlė klausimą, ar J. Narkevičiaus sprendimas skirti naują „Lietuvos pašto“ valdybą nebuvo priimtas pažeidžiant teisės aktų reikalavimus.

Parlamentarų teigimu, susisiekimo ministro įsakymas skirti naują „Lietuvos pašto“ valdybą buvo priimtas pažeidžiant kandidatų nepriklausomumo ir atrankos kriterijus.

Sausio 17 dieną Seimo nariai sulaukė Generalinės prokuratūros atsakymo, kuriame konstatuojama, kad susisiekimo ministro sprendimas skirti naują valdybą pažeidė teisės aktų reikalavimus.