Kauno „Žalgiris“ sutriuškino „Olympiakos“ 94:69, bet tai dar buvo ne blogiausia, kas nutiko svečiams.

Į Lietuvą jie atvyko be susižeidusio Georgo Printezio, negana to, pirmoje rungtynių dalyje traumas patyrė klubo simbolis Vassilis Spanoulis bei kitas gynėjas Tayloras Rochestie.

Iš karto po rungtynių Pirėjo ekipos strategas Georgas Bartzokas negalėjo tiksliai pasakyti, kaip ilgai užribyje bus priversti likti du jo atakų varikliai, bet pirminės klubo gydytojų diagnozės graiką nuteikė niūriai.

„Abiem bus atliktas magnetinio rezonanso tyrimas. Dėl T. Rochestie jau dabar visiškai aišku, kad jis susižeidė raumenį ir praleis mažiausiai tris savaites. O V. Spanouliui kilo problemų dėl čiurnos, kuri pernai buvo operuota. Kitos rungtynės – jau po dviejų dienų, o mes nežinome, kiek žaidėjų turime rikiuotėje“, – atsiduso G. Bartzokas.

Būtent traumomis, o taip pat pakrikusia gynyba treneris aiškino krachą, kuris antradienį anksti ištiko „Olympiakos“.

„Buvo sunku laimėti šias rungtynes netekus dviejų kūrybingiausių krepšininkų. Netekome ir lyderystės, turėjome žaisti su gynėjais, kurie dar neturi tokio lygio krepšinio patirties. Kita problema – gynėmės per silpnai. Per pirmą rungtynių pusę „Žalgiris“ suklydo tik kartą – tai reiškia, kad spaudėme nepakankamai.

Laimėjome kovą „po lenta“, atlikome beveik tiek pat rezultatyvių perdavimų kaip varžovai. Tačiau nebuvome pakankamai kovingi ir atletiški. Ir dar sunkiau buvo dėl to, kaip puikiai šį vakarą pataikė kauniečiai“, – mačą analizavo G. Bartzokas.

Žalgiriečiai nepaliko varžovams jokių vilčių pakartodami klubo pataikytų tritaškių rekordą Eurolygoje.

14 kartų atakuojant iš toli krepšio tinklelį skrodę šeimininkai tritaškius metė įspūdingu 64 proc. tikslumu.

„Žalgiris“ iškovojo trečią pergalę iš eilės ir šeštą per pastaruosius aštuonis turus bei pasivijo Pirėjo klubą turnyro lentelėje – abi ekipos savo sąskaitoje turi po 9 pergales ir 14 pralaimėjimų.

Namuose prieš „Olympiakos“ Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai laimėjo penktą kartą paeiliui.

Rungtynes „Žalgirio“ arenoje stebėjo į Lietuvą praėjusią savaitę grįžęs Donatas Motiejūnas. Puolėjas išvyko iš Kinijos, kuomet šios šalies čempionatas buvo sustabdytas dėl koronaviruso protrūkio.

Pirmojo rato dvikovoje Pirėjuje praėjusį lapkritį šeimininkai, tuomet dar treniruojami Kęstučio Kemzūros, buvo pranašesni 83:74.

Ketvirtadienį žalgiriečiai tęs „dvigubą“ Eurolygos savaitę rungtynėmis išvykoje su Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)