Dėl 25 metų trukmės paskolos iš NIB „Klaipėdos naftos“ akcininkai spręs vasario 26 dieną, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė bendrovė.

Anksčiau skelbta, kad „Klaipėdos nafta“ antrąją paskolos sutartį su NIB planuoja pasirašyti šių metų pradžioje.

Gruodžio pabaigoje „Klaipėdos nafta“ su NIB pasirašė 25 metų trukmės 134,1 mln. eurų paskolos sutartį – lėšos skirtos sumažinti SGD terminalo išlaikymo kaštus, o vartotojams – nuo šių metų atpiginti dujas. Paskolos palūkanos yra mažesnės nei 1 proc.

Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas gruodį sakė, jog sąlygos „Klaipėdos naftai“ skolintis iš institucinių bankų šiuo metu yra idealios. Anot jo, vėliau įmonei gali nepavykti taip pigiai pasiskolinti SGD terminalo laivui-saugyklai įsigyti bei atpiginti terminalo išlaikymą vartotojams.

Ž. Vaičiūnas tuomet sakė, kad Lietuvai nepriėmus sprendimo dėl laivo išpirkimo dabar, Latvija ir Estija gali trukdyti Lietuvai jį išpirkti.

Seimas gruodį suteikė 275,5 mln. eurų valstybės garantiją NIB už paskolas „Klaipėdos naftai“.

Tuomet skelbta, kad „Klaipėdos nafta“, gavusi iki 134,145 mln. eurų NIB paskolą, galės iki 2044 metų paskirstyti iki 2024 metų galiojančios laivo-saugyklos nuomos sutarties su „Hoegh LNG“ kaštus. Jie nuo šių metų sumažėjo 45 proc. – nuo 62 mln. iki 36 mln. eurų, vadinamoji saugumo dedamoji – apie 39 proc., o vidutinė galutinė dujų kaina vartotojams – apie 4 proc.

Dar iki 158,4 mln. eurų bus skolinamasi įsigyti „Independence“ arba kitą tokį laivą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)