Būtent apie tokias ateities studijas ir karjeros perspektyvas daugiau sužinoti bus galima vasario 25–26 dienomis Vilniuje ir Kaune vyksiančioje parodoje „Tarptautinės magistrantūros ir išlyginamosios studijos 2020“, kurią organizuoja KALBA. Parodos dalyviai galės ne tik gyvai išgirsti apie magistrantūros studijų programas, bet ir iš pirmų lūpų sužinoti aktualią informaciją apie studijų kainą, gyvenimo Didžiojoje Britanijoje išlaidas, galimybes keliauti po šalį ir net studentiško gyvenimo pramogas.

Gerųjų patirčių importavimas iš užsienio

Ieškantys darbo pastebi, kad vis daugiau darbdavių domisi jų gerosiomis patirtimis. Būtent dėl to studentai, baigę studijas užsienyje, pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje, nesudėtingai randa darbą pagal specialybę Lietuvoje. Jaunuoliai yra įvaldę verslo anglų kalbą, išbandę save studijuojamoje specialybėje, įgiję praktinių žinių ir profesinių kompetencijų užsienio įmonėje, kuriomis gali pasidalinti su kolegomis Lietuvoje.

Asociatyvi nuotr.

Magistro studijos per vienerius metus

Vidutiniškai magistro studijos didžiojoje Britanijoje trunka vienerius metus, tačiau yra ir tokių specifinių specialybių, kur studijuoti teks ir 20 mėnesių. O norintiems suderinti darbą ir studijas, siūloma studijuoti nuotoliniu būdu arba rinktis ištęstines studijas. Vienintelis trūkumas, kad tuomet teks studijuoti ilgiau – trejus metus, vietoje vienerių.

Galvojantiems pasirinkti kitą studijų kryptį, taip pat yra įvairių galimybių, turint profesinį ar neuniversitetinį išsilavinimą, galima rinktis išlyginamąsias studijas, o po jų – studijuoti universitete. O skeptikus, manančius, kad magistro studijos bus brangios ir finansiškai nepakeliama našta – galima nuraminti, nes dauguma didžiųjų Didžiosios Britanijos universitetų siūlo įvairias finansavimo programas ir stipendijas, skirtas būtent studentams, atvykusiems iš užsienio.

Asociatyvi nuotr.

Galvojant apie ateities karjerą, pasirinkimų yra labai daug, tad sudėtinga juose nepasiklysti ir rasti savo kelią. Tam reikia visai nedaug – tik ateiti į vasario 25–26 dienomis Vilniuje ir Kaune vyksiančią parodą parodoje „Tarptautinės magistrantūros ir išlyginamosios studijos 2020“, kur rasite visą informaciją apie galimybes tęsti studijas užsienyje. Renginio metu, ne tik gausite visus atsakymus į jums rūpimus klausimus iš užsienio universitetų atstovų (Coventry University, Anglia Ruskin University, University of Essex, Newcastle University, Ravensbourne University London, University of Law, University nof East Anglia ir kt.), bet ir turėsite galimybę dalyvauti praktiniuose ir motyvuojančiuose seminaruose.

Užsakymo nr.: PT_83443331