Neseniai 31-ąjį gimtadienį atšventęs futbolininkas visą karjerą praleido gimtinėje, yra žaidęs savo šalies visų amžiaus grupių jaunimo rinktinėse.

Per savo karjerą T. Salamonas atstovavo „Mattersburg“ (2008-2011), „Grodig“ (2011-2014), Vienos „Austria“ (2014-2019) ir „Horn“ (2019) klubams. Per 152 rungtynes Austrijos Bundeslygoje gynėjas pelnė 7 įvarčius ir atliko 14 rezultatyvių perdavimų, o Austrijos antrojoje lygoje per sužaistas 104 rungtynes pasižymėjo 15 įvarčių ir 24 rezultatyviais perdavimais.

Be to, futbolininkas yra sužaidęs 30 rungtynių Austrijos taurės turnyre, 1 mačą Europos lygos atrankoje ir 5 rungtynes Europos lygos grupių etape.

„Kai sužinojau, kad manimi domisi „Sūduva“, agentas pasikalbėjo su klubo sporto direktoriumi, o aš pasidomėjau galimybe palikti savo buvusį klubą Austrijoje. Jie man leido išvykti, tad dabar džiaugiuosi gauta galimybe pirmą kartą žaisti užsienyje, – sakė „Sūduvos“ naujokas. – Tai bus įdomi patirtis, didelis iššūkis.

Norėčiau iškovoti titulų ir su komanda kuo geriau pasirodyti tarptautinėje arenoje. Gal pavyks žengti tą žingsnį, kurio klubui nepavyko atlikti trejus pastaruosius metus?“

Gynėjas teigė, kad apsispręsti dėl persikėlimo į Lietuvą buvo lengva.

„Svarstymai neužtruko, reikėjo 1-2 dienų, – teigė T. Salamonas. – Pirmiausia reikėjo tartis su šeima, ji mane palaikė ir pritarė išvykimui. Turiu žmoną ir 4 metų sūnų, jie kol kas liks Austrijoje, nes žmona turi darbą, yra mokytoja, o vaikas lanko darželį. Kol kas bus taip, o vėliau matysime.“

Gynėją „Sūduvoje“ norėjo matyti naujasis marijampoliečių vyriausiasis treneri Heimo Pfeifenbergeris, bet svarbi buvo ne tik jo nuomonė.

„Treneris buvo viena iš priežasčių, bet ne vienintelė. Kalbėjausi su Mihretu Topčagičiumi, Michaeliu Blauensteineriu, Danieliu Offenbacheriu, visi jie atsiliepė apie klubą labai gerai, tad aš ir esu dabar čia“, – pasakojo gynėjas.

„Sūduvoje“ T. Salamonas vilkės 18 numeriu pažymėtus marškinėlius.

Kipre su „Sūduva“ taip pat treniruojasi Nigerijos futbolininkas Fidelis Irhene, dalyvaujantis komandos peržiūroje.

Lietuvos čempionai Kipre stovyklaus 2 savaites. Per tą laiką bus sužaistos trejos kontrolinės rungtynės su „Ufa“ (Rusija), Česke Budejovicų „Dynamo“ (Čekija) ir Jerevano „Ararat“ (Armėnija). Į Lietuvą „Sūduva“ grįš vasario 14-ąją.

Paskutinės kontrolinės rungtynės vyks vasario 22-ąją vėl Marijampolės „Hikvision“ futbolo arenos manieže – tuomet 15 val. prasidės mačas su Gardino „Neman“ (Baltarusija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)