Sveikatos apsaugos ministerijos spaudos tarnybos patarėja Gabrielė Banaitytė informavo, kad tyrimai galutinai paneigė naujojo koronaviruso tikimybę visuose trijuose mėginiuose.

„Oficialius protokolus gausime pirmadienį“, – DELFI sakė ji.

Šeštadieni popiet Kauno klinikinės ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas sakė, kad pacientas jaučiasi gerai.

„Pacientas jaučiasi gerai, jokių ligos simptomų neturi. Jis toliau stebimas specialioje izoliuotoje palatoje“, – dėstė ligoninės atstovas.

Penktadienį DELFI rašė, kad jaunas vyras Vokietijoje buvo kontaktavęs su kinų tautybės žmonėmis, ir pajutęs nežymius peršalimo ligų požymius jau Lietuvoje kreipėsi į medikus.

Ligoninės atstovo teigimu, vyras į ligoninę buvo atvežtas su greitąja medicinos pagalba, laikantis visų saugumo reikalavimų, ketvirtadienio vakarą.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis šiuo metu pasaulyje yra 9,8 tūkst. užsikrėtusiųjų koronavirusu, daugiausiai Kinijoje. Tailande užfiksuot 19 užkrato atvejų, Japonijoje – 14, Singapūre – 13, Taivane – 9, Malaizijoje – 8, Australijoje – 7, Pietų Korėjoje – 11, Prancūzijoje – 6, Vietname – 5, JAV – 6, Vokietijoje – 5, JAE – 4, Italijoje ir Jungtinėje Karalystėje – po 2, Indijoje, Filipinuose, Suomijoje, Kambodžoje, Nepale ir Šri Lankoje – po 1 atvejį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)