„Čia yra asmeninės priežastys. Jokio išsiskiriančio požiūrio nėra, tai yra tokia mano pozicija. Aš gal kitaip įsijungsiu į šitą procesą, bet šitai grupei, deja, negaliu vadovauti. Todėl, kad pirmiausiai, jeigu jūs paskaitytumėte mano pareiškimą, kuris buvo prieš kelias savaites padarytas, tai tenai visos priežastys yra išdėstytos. Ten šiuo metu, deja, nėra pilno spektro atstovavimo. Aš ir negaliu kitaip elgtis“, – Eltai teigė E. Jovaiša.

Paklaustas, kaip reaguoja į Liberalų sąjūdžio pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen pasvarstymą „Žinių radijo“ laidoje, kad „valstiečiai“ darbo grupėje nebenori dalyvauti dėl valdančiųjų lyderio Ramūno Karbauskio įsižeidimo, E. Jovaiša teigė nemanantis, kad R. Karbauskis yra įsižeidęs.

„Kokie čia įsižeidimai... Kitaip, matyt, frakcija planuoja kažką daryti, kitaip tvarkytis ir tie įsižeidimai ar neįsižeidimai, tai aš nežinau... Galų gale už Ramūną ir negaliu kalbėti, bet aš labai abejoju, kad čia įsižeidimo reikalai“, – sakė E. Jovaiša.

Visgi, Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas teigia nenorintis daryti jokių konfrontacijų ir tikina neformaliai prisidėsiantis prie projekto rengimo.

„Tikrai nenoriu daryti jokios konfrontacijos, gerbiu savo kolegas ir gerbiu siekį padaryti tą susitarimą ir duos Dievas, gal ir pavyks tą susitarimą padaryti. Viskam reikia laiko, viskam reikia dialogo“, – kalbėjo jis.

ELTA primena, kad Liberalų sąjūdžio pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen „Žinių radijo“ laidoje penktadienį patvirtino, kad darbo grupėje, rengiančioje partijų susitarimo dėl švietimo projektą, nebedalyvauja jos pirmininkas „valstietis“ E. Jovaiša. Seimo narė teigė mananti, kad valdantieji paprasčiausiai nebenori dalyvauti projekto rengime, nes „valstiečių“ lyderiai įsižeidė dėl projektui išsakytos kritikos.