Penktadienį lankydamas „Intersurgical“ gamyklos statybų pradžią Visagine, jis žurnalistams sakė, kad jei valstiečių lyderis R. Karbauskis taip bando pridengti dabartinio susisiekimo ministro bėdas, tai neturėtų pavykti.

„Aš net nežinau, ką šia turėčiau komentuoti. Man atrodo, kad R. Masiulis pats jau iš dalies pakomentavo, turbūt dar daugiau pakomentuos. Niekas nuo to nesikeičia. Jei kažkas galvoja, kad tokiu būdu galima šiek tiek pridengti esamo ministro bėdas, manau, kad tai yra nepagrįsti lūkesčiai“, – komentavo šalies vadovas.

Jis su šypsena išklausė žurnalisto klausimus apie R. Karbauskio teiginius, kad net negalima lyginti to, ką padarė J. Narkevičius ir ką R. Masiulis, nes pastarojo elgesys – grynas nepotizmas. G. Nausėda teigė, kad ir kitų aukštų pareigūnų komandose galima rasti panašių atvejų.

„Aš taip ir nežinau, kur čia negalima lyginti, o kur galima tai padaryti. Aš kiek suprantu ir kitų aukštų valdžios pareigūnų komandose galima rasti daugybę žmonių, kuriuos galima įvardinti, kad čia buvę bendradarbiai, ar bendramoksliai. Bet pagrindinis kriterijus – kompetencija, skaidrios atrankos procedūros. Ir jei jų yra laikomasi, tai yra viskas tvarkoje“, – sakė šalies vadovas.

Žurnalistams paklausus, ar buvo klaida susisiekimo ministru paskirti J. Narkevičių, G. Nausėda sakė, kad apie tai galvojo nuo pat pradžių.

Gitanas Nausėda

„Tuo metu buvo tokia koalicija, J. Narkevičiaus klausimas man nuo pat pirmų minučių kėlė abejonių“, – sakė šalies vadovas.

„Pavyko pasiekti, kad jis būtų patrauktas į kitą ministeriją. Bet kaip jūs žinote, susisiekimo ministerija taip pat yra susijusi su pakankamai svarbiais Lietuvai darbais. Tuo metu būtų reikėję žlugdyti koaliciją, šiandien veikiausiai nebūtume turėję 2020 metų biudžeto. O ji buvo ta kaina, kurią mes turėjome sumokėti“, – kalbėjo šalies vadovas.

Mato chaosą

Prezidentas G. Nausėda taip pat teigė, kad normalu, jei prieš artėjančius Seimo rinkimus politikų judėjimas tarp frakcijų tampa intensyvesnis, o parlamento nariai labiau chaotiški.

Visagine žurnalistų paklaustas, kaip vertina tai, kad pastaruoju metu parlamente suiro ne viena frakcija, prezidentas teigė, kad tai normalus procesas.

„Žiūriu į tai, kaip į normalų procesą, kuris turbūt suintensyvėja tuo metu, kai artėja rinkimai. Galbūt dalis Seimo narių jau pradeda galvoti apie tai, ką jie veiks ateinančią politinę kadenciją. Natūralu, kad jie kartais tampa šiek tiek chaotiški“, – sakė G. Nausėda.

Kaip primena ELTA, ketvirtadienį valdančiųjų lyderis R. Karbauskis paviešino anksčiau žadėtą sąrašą asmenų, kuriuos, kaip tvirtina „valstiečių“ pirmininkas, Susisiekimo ministerijai pavaldžiose institucijose įdarbino buvęs ministras R. Masiulis.

R. Karbauskis kreipiasi į STT, kad ši įvertintų, ar buvęs energetikos, o vėliau – ir susisiekimo ministras R. Masiulis bei su juo susiję asmenys nekūrė įsidarbinimo aukštose pareigose valstybinėse įmonėse schemų.

Tuo tarpu pats R. Masiulis teigė, kad tokie kaltinimai yra neargumentuoti ir nemaža dalis jų yra paremti melu.

„Ramūnas Karbauskis dabar kaip politinis „Grigeo“ vamzdis – pila visas srutas jau nerinkdamas nei žodžių, nei argumentacijos. Per tą trumpą laiką, kiek aš susipažinau, ir melo yra nemažai, yra paminėtos sąsajos su žmonėmis, kurių nėra. Net nežinau, kaip vertinti žmogiškai, nes tiesiog ta informacija kaip srautas srutų plaukia“, – kalbėjo R. Masiulis.