Siūlo platų asortimentą

Pašnekovė atskleidžia, kad vis daugiau pirkėjų komplimentų ir simpatijų sulaukia jų mažuosiuose kulinarijos cecheliuose gaminami patiekalai. Kulinarijos cechelis – tai specialus, šviežios produkcijos gamybai toje parduotuvėje skirtas skyrius. Nors iš pradžių šiuos skyrius pirkėjai galėjo rasti tik keliose didžiosiose „Norfos“ parduotuvėse, šiandien jau įrengtos 24 vietos, kuriose galima įsigyti įvairiausių kulinarijos gaminių.

Parduotuvių kulinarijos cechuose gaminamos mišrainės, salotos, mėsos gaminiai, pavyzdžiui, vyniotiniai ar šaltiena, žuvies patiekalai ir desertai.

„Pastebėjome, kad šie checheliai pasitvirtino, pirkėjams patinka mūsų gaminama produkcija, tad dabar, statant naujas arba rekonstruojant jau esamas tinklo parduotuves, iškart įrengiami ir kulinarijos skyriai“, – sako M. Taraškevičienė bei priduria, kad šiemet planuojama atidaryti dar 10 naujų mažųjų kulinarijos cechelių.

Asociatyvi nuotr.

Mažųjų cechelių vadovė atskleidžia, kad be įprastų lietuviškų patiekalų, šviežiai gaminami ir nauji, lietuvių pamėgti produktai. Taip prekybos tinklas stengiasi pasiūlyti platų patiekalų asortimentą, kad kiekvienas galėtų išsirinkti, kas jam tinka ir patinka.

„Turime nemažai mėsos gaminių: įvairiausių troškinių, karbonadų ir Kijevo kotletų, kurių parduodame labai daug. Tačiau parduotuvėse žmonės gali įsigyti ir vegetariško maisto – suktinukų su daržovėmis ar falafelių“, – apie asortimentą pasakoja pašnekovė.

Ji priduria, kad mažieji kulinarijos cecheliai vien mišrainių ir salotų turi daugiau nei 50 rūšių salotų, o kasdien pirkėjams pasiūlo apie trisdešimt jų.

„Perkamiausia mišraine išlieka lietuviška, tačiau „Norfos“ pirkėjai labai mėgsta „Margąsias“ ir „Gaiviąsias“ salotas su spanguolėmis. Tarp populiariausių ir kiti patiekalai – tiek mūsų šaltiena, tiek vyniotiniai, tiek įdaryta karka“, – sako Marina Taraškevičienė.

Leidžia užtikrinti šviežumą

Pasak mažųjų kulinarijos cechelių vadovės, žmonės renkasi pirkti jų pagamintus gaminius ne vien todėl, kad tądien nesinori ar neturi laiko maistui pasigaminti.

„Mes viską gaminame vietoje, dėl to galime užtikrinti produkcijos šviežumą – būtent dėl to žmonės ir perka. Iš vakaro galime pagaminti tik vyniotinį ar šaltieną, o visas salotas, mišraines gaminame jau ryte. Mūsų salotų ir mišrainių galiojimo trukmė – 2 paros, mėsos gaminių – 3, nes viską gaminame be konservantų“, – džiaugiasi pašnekovė.

Asociatyvi nuotr.

Pasakodama apie patiekalų gaminimo procesą, M. Taraškevičienė išskiria, kad praktiškai viską cecheliuose atlieka patys darbuotojai.

„Pastebėjome, kad labai daug parduodame mūsų keptos duonos su sūriu. Viską gaminame patys: kepame, supjaustom, sumaišome su sūriu ir majonezu. Patys tik neverdame bulvių, burokų ir morkų – jas jau išvirtas ir supakuotas pagal specialią technologiją gauname tiesiai iš centrinio „Rivonos“ sandėlio. Taip palengviname žmonėms darbą“, – pasakoja Marina Taraškevičienė.

Vis dėlto, jeigu norite populiariausią jų siūlomą mišrainę – lietuvišką – pasigaminti namuose, mažųjų kulinarijos cechelių vadovė dalijasi receptu.

200 gramų lietuviškos mišrainės reikės:

• Virtos bulvės kubeliais – 200 gramų
• Marinuoti agurkai – 200 gramų
• Konservuoti žirneliai – 150 gramų
• Virti kiaušiniai – 2 vnt.
• Virtos morkos kubeliais – 200 gramų
• Majonezas – 160 gramų
• Druska ir juodieji pipirai – pagal skonį

Atskirai išvirkite bulves, morkas ir kiaušinius. Palaukite, kol produktai visiškai atvės ir supjaustykite juos, taip pat marinuotus agurkus kubeliais. Viską sumaišykite, suberkite prieskonius ir sumaišykite majonezą. Norintiems liesesnės mišrainės, riebų majonezą gali pakeisti liesu.

Užsakymo nr.: PT_83416791