R. Federeris turėjo gerą šansą laimėti pirmą setą kuomet po 7-ių geimų pirmavo 5-2. Tačiau N. Džokovičius jame išplėšė pratęsimą, o jame nepliko didesnių vilčių 38-erių šveicarui.

Tvirčiau antrame ir trečiame sete žaidęs serbas pergalę iškovojo po 2 val. 18 min. trukusios kovos.

„Jis startavo puikiai, o aš nervingai. Mačas galėjo pakrypti bet kuria kryptimi, jei jis būtų išnaudojęs savo šansus. Pagarba Rogeriui už pasirodymą šį vakarą.

Jis buvo akivaizdžiai sužeistas ir toli nuo savo geriausios sportinės formos“, – po mačo kalbėjo N. Džokovičius.

Prieš šį pusfinalio mačą buvo klausimų dėl R. Federerio galimybių kovoti: tenisininkas ketvirtfinalyje su Tennys Sandgreną susižeidė kirkšnį. Šveicarui prireikė medicininės pertraukėlės, tikėtina, dėl minėtos problemos.

32-ejų serbas pateko į savo 26-ąjį „Grand Slam“ finalą ir 8-ąjį „Australian Open“ turnyre.

N. Džokovičius sieks savo 8-ojo „Australian Open“ titulo bei gali triumfuoti 17-ą kartą „Grand Slam“ turnyre.

Kitoje pusfinalio poroje penktadienį susitiks Vokietijos atstovas Alexanderis Zverevas ir austras Dominicas Thiemas.


Moterų vienetų finale šeštadienį dėl titulo kovos JAV atstovė Sofia Kenin (WTA-15), kuri pusfinalyje pateikė staigmeną bei 7-6 (8-6), 7-5 pranoko kortų šeimininkę, pirmąją planetos raketę Ashleigh Barty.

S. Kenin pirmą kartą kovos tokio rango turnyro finale.

Jos varžove bus 26-erių ispanė Garbine Muguruza (WTA-32), kuri pusfinalyje 7-6 (10-8), 7-5 įveikė rumunę Simoną Halep (WTA-3).

Finalas – šeštadienį 10:30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)