Lenkijos rinktinei prastai susiklostė ką tik pasibaigęs Europos čempionatas, kuriame mūsų kaimynai patyrė visus tris pralaimėjimus ir grupėje užėmė paskutinę vietą. Lenkai nusileido Slovėnijos, Švedijos ir Šveicarijos rinktinėms.

Pasaulio čempionato atrankos antrajame etape su Lenkija mūsų rinktinė pirmąjį mačą žais išvykoje balandžio 15-16 dienomis, o namuose balandžio 18-19 dienomis.

Vyriausiasis rinktinės treneris Mindaugas Andriuška burtų rezultatų per daug nesureikšmino.

„Visos komandos buvo panašaus pajėgumo ir kažkokios didesnės sėkmės čia būti negalėjo. Tie patys latviai įrodė čempionate, kad gali žaisti. Nors su lenkais žaidėme seniai, tačiau tai mums neblogai pažįstama komanda. Tikrai galime su jais kovoti ir laukia įdomūs mačai“,– iškart po burtų traukimo ceremonijos kalbėjo treneris.

Lietuvos rankinio federacijos (LRF) generalinis sekretorius Miglius Astrauskas pažymėjo, kad Lenkija dabar išgyvena ne pačius geriausius laikus rankiniui.

„Faktas, kad Lenkija turi stiprias rankinio tradicijas ir šioje šalyje rankinis yra mylimas. Vis dėlto pastarieji rezultatai rodo, kad rinktinė išgyvena ne pačius geriausius laikus ir su jais tikrai galime žaisti dėl pergalės. Mūsų rinktinė tikrai turi potencialo kovoti su kaimynais“, – optimistiškas po burtų išliko M. Astrauskas.

Burtai lėmė, kad Europos čempionate dalyvavę latviai jėgas išmėgins su Izraelio rankininkais, Rumunija susitiks su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine, o Rusija susitiks su Turkijos ekipa.

Ekipų, kurios pateks į kitą etapą, lauks dar vieni varžovai, užėmę aukštesnes vietas Europos čempionate.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)