Moters sesuo DELFI sakė, kad apie kelionę sesuo nepasakojo, žino tik tiek, kad kompanija vyko pailsėti. Tik po tragedijos šeima pradėjo aiškintis ir sužinojo, kad pakeliaut išvykę lietuviai pirmiausia skrido, vėliau išsinuomojo automobilį ir keliavo toliau.

Tinklalapyje royanews.tv nurodoma, kad avarijoje žuvo trys žmonės, dar du buvo sužeisti. Avarija įvyko ankstyvą sausio 28-osios rytą. Nors sesuo tvirtino, kad versijos skyrėsi: viena versija – automobilyje buvo penki asmenys, kita – tik trys.

Dukrą šiuo metu prižiūri žuvusiosios mylimojo tėvai, nors jie mergaitei nėra seneliai. „Ji ten mylima, viskas jai ten gerai“, – teigė sesuo.

Šeima, paviešinusi pagalbos prašymą feisbuke, įvardijo, kad reikia surinkti 6 tūkstančius eurų. Tačiau DELFI kalbinta žuvusiosios sesuo teigė, kad ši suma gali būti ne galutinė.

„Keturis tūkstančius kainuos atgabenimas iki Lietuvos, dar du tūkstančiai ir šimtas – valstybės kompensacija, vėliau prisidės kremavimas ir panašiai“, – vardijo sesuo.

Moteris įvardijo, kad palaikų pargabenimas gali užtrukti nuo 7 iki 10 dienų, tačiau iki šiol viskas juda lėtai. „Lietuvoje nieko negalime tvarkyti tol, kol neturime jos mirties liudijimo“, – kalbėjo žuvusiosios sesuo.

Ji pridūrė, kad bendrauja su ambasada.

Ar sesuo buvo apsidraudusi, tai pat nėra aišku. „Nežinome, ar buvo ji apsidraudusi, ar ne. Mes dabar ieškome, bet niekas negali tokios informacijos suteikti, dėl to sunku sužinoti, ar ji turėjo draudimą“, – kalbėjo moteris.

Moteris nurodė, kad bendrauja su kartu žuvusio sesers mylimojo šeima, kartu bando sutvarkyti visus dokumentus.

Kol situacija nėra aiški, mirusiosios dukrą prižiūri jos žuvusio mylimojo tėvai. Moteris nurodė, kad mergaitei ten geriausia, ir pridūrė, kad negali iš karto pasakyti mergaitei, jog neteko mamos. Mergaitė turi tėvą, tačiau jis nebendrauja su dukra. „Sesuo pati dukrą augino, padėjo visi, kas galėjo“, – teigė moteris.

Užsienio reikalų ministerija (URM) DELFI nurodė, kad ambasada bendrauja su žuvusiųjų artimaisiais.

„Akredituota Jordanijai Lietuvos Respublikos ambasada Egipte informuota apie dviejų Lietuvos piliečių mirtį Jordanijoje. Apie tai yra informuoti ir mirusiųjų artimieji, ambasada su jais palaiko ryšį“, – teigiama URM atstovų atsakyme.

Atstovai nurodė, kur reiktų ieškoti informacijos apie palaikų parsigabenimą ir galimą išlaidų kompensaciją: „Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Paramos mirties atveju įstatymu, artimieji dėl paramos artimųjų palaikams pargabenti ir detalesnės informacijos, susijusios su parama, gali kreiptis į savivaldybės administraciją pagal mirusio asmens buvusią deklaruotą gyvenamąją vietą arba pagal savo deklaruotą gyvenamąją vietą ne vėliau kaip per 12 mėnesių nuo teisės į paramą palaikams parvežti atsiradimo dienos. Detalesnės informacijos galima rasti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos tinklalapyje.“

Žuvusiosios artimieji iki šiol nežino, ar moteris buvo apsidraudusi, o URM perspėja, kad nevertėtų to pamiršti: „Ruošiantis į kelionę, visų pirma, rekomenduojama įsigyti kelionės draudimą, kuris, priklausomai nuo sutarties sąlygų, gali padengti asmens palaikų pargabenimo išlaidas.“

Prašo pagalbos

Žuvusiosios artimieji feisbuke išplatino pranešimą, kuriame prašo pagalbos:

Sveiki draugai, pažįstamieji. Šiandien mirė draugė Ingrida Beniulytė. Autoavarijoje Jordanijoje. Labai prašau, padėkime šeimai. Kiekvienas jūsų paaukotas euras padės Ingridai amžinojo poilsio atgulti savo gimtojoje žemėje. Ilsėkis ramybėje, Ingrida.

Prie prašymo nurodoma ir žuvusiosios sesers sąskaita –

LT987300010129325870.