– Viktorija, anksčiau dėl kiekvieno reklaminio projekto ar pasiūlymo tardavaisi su tėvais, nes socialiniuose tinkluose išgarsėjai dar būdama nepilnametė. O kaip yra dabar? Ar sulaukusi 18-os pajutai daugiau laisvės?

– Dėl reklaminių projektų su tėvais tariuosi mažai, jaučiu atsakomybę už savo veiksmus ir priimu teisingus sprendimus. Pati nusprendžiu – noriu kur nors dalyvauti ar ne, apmąstau, kiek man tai naudos atneš, ar nesugadins reputacijos, ar patobulėsiu. Žinoma, kai nusprendžiu kur nors dalyvauti, visuomet pasidžiaugiu su tėvais, neatsimenu tokio sprendimo, kuris jiems nepatiktų. Sulaukus 18-os niekas nepasikeitė, tėvai mane padrąsina ir palaiko.

– Dalis merginų, išgyvenančių paauglystę, labai idealizuoja pilnametystę, jos laukia. O kaip buvo tavo atveju? Ar norėjai greičiau suaugti, tapti atsakinga už pačią save?

– Visuomet laukiau pilnametystės. Dabar ne tik jaučiu atsakomybę už savo veiksmus, bet ją pripažįsta ir įstatymas.


– Anksčiau daugelis tavo nuotraukas išvydusių žmonių negalėdavo patikėti, kad esi dar moksleivė, vos 16-os ar 17-os metų mergina iš Biržų. Kaip pati jautiesi dėl to, kad tave iki šiol laiko vyresne, labiau subrendusia?

– Man patinka, kai mane laiko labiau subrendusia. Taip ir yra, bendrauju su vyresniais, nuolat mąstau apie savo ateitį, siekiu visapusiško tobulėjimo. Kas mane gerai pažįsta, žino, kad mėgstu filosofuoti, gilintis į psichologiją, skaityti knygas apie ekonomiką. Atsimenu, kai tik pradėjom bendrauti su Elonu, jam buvo neįprasta, kad būdama tokio amžiaus jau gilinuosi į tokius rimtus dalykus. Žinoma, nuotraukose pozuoju be knygų. Vyresnės įvaizdį suteikia ryškus makiažas, drabužių stilius ir kitos smulkmenos, bet aš visuomet norėjau atrodyti šiek tiek vyresnė. Tikriausiai metams bėgant makiažo tik mažės, sieksiu jaunatviškesnio įvaizdžio.

– Dalis tavo sekėjų yra pastebėję, kad lankydavaisi naktiniuose klubuose, kaljaninėse ir kitose panašiose vietose, kur vartojamas alkoholis. Esi dar labai jauna, ar tėvai dėl to neprieštarauja, jie pasitiki tavimi?

– Kaip minėjau, jaučiu atsakomybę už savo veiksmus. Tėvams tai esu ne kartą įrodžiusi, todėl jie manimi visuomet pasitikėjo. Jiems pasakoju viską, leidžiu stebėti savo instagramo paskyrą. Manau, kad svarbiausia yra saikas. Visuomet mąstau apie galimas savo veiksmų pasekmes. Naktiniuose klubuose lankausi su vaikinu, jis mane prižiūri, viena ar tik su draugėmis tokioje vietoje lankytis bijočiau. Elonas nuo manęs nenuleidžia akių, jis visuomet šalia. Jei noriu namo – grįžtame kartu, jei jam kur nors trumpam reikia nueiti – liepia mane prižiūrėti mūsų bendram draugui ar draugei, su kuriais būname tą vakarą. Taip pat visuomet stebiu savo stiklinę, kad niekas ten nieko neįmestų, nes esu girdėjusi labai baisių istorijų.


– Kaip jautiesi dėl to, kad tavo asmeninis gyvenimas, santykiai su vaikinu Elonu Peniku yra aptarinėjami komentaruose, forumuose bei uždarose grupėse? Jose net dedama tavo nuotraukų, atskleidžiamos mažai kam žinomos detalės. Ar tai tavęs negąsdina?

– Domiuosi psichologija. Tokie forumai yra naudingi, nes nuo jų auga mano populiarumas. Manęs heiteriai visiškai neskaudina, nes žinau, kad heito priežastis yra pavydas. Aš keliuosi 6 ryto, prieš mokyklą nubėgu 5 kilometrus, pasigaminu sveikus pusryčius, spėju susiruošti, pasidažyti ir 8 val. jau būnu mokykloje. Įprastai iki 15 val. mokausi, tuomet lekiu į sporto salę, vėliau – vėl mokausi. Tie žmonės, kurie skleidžia negatyvą, yra tiesiog nelaimingi. Užuot patys ko nors siekę, jie guli ant sofos, valgo traškučius ir ieško kitų trūkumų, nes nori tuo save paguosti. Niekas nėra tobulas, visi turime trūkumų, bet tai nereiškia, kad turime pasiduoti. Nereikia su niekuo lygintis, tik su pačiu savimi. Turėtume siekti tapti geresne savo pačių versija.

– Neseniai žmonės ėmė fiziškai persekioti kitą socialinių tinklų garsenybę – Karoliną Meschino. Žmonės sekė kiekvieną jos žingsnį, tyrinėjo nuotraukas, vaizdo įrašus ar raportuodavo, kur vieną ar kitą akimirką ji yra ir su kuo leidžia laiką. Kaip manai, ar tau yra grėsmė patirti ką nors panašaus? Kaip nuo to saugaisi?

– Tai gali grėsti kiekvienam viešam asmeniui. Mes patys pasirenkame tokį kelią, todėl reikia susitaikyti su galimomis pasekmėmis.


– Be socialinių tinklų, esi ir moksleivė. Ar virtualus gyvenimas netrukdo tikrajam, kuriame yra pareigos, namų darbai ir pan.?

– Taip, mokausi 3-ioje gimnazijos klasėje. Biržuose būnu darbo dienomis, o savaitgalius leidžiu Vilniuje. Mokslai man dabar yra pirmoje vietoje, jiems skiriu didžiąją dalį savo laiko. Po mokyklos neplanuoju iškart stoti studijuoti, bent metus pakeliausiu, daugiau laiko skirsiu veiklai instagramo tinkle. Mokslus ir ateities veiklą norėčiau sieti su savo pomėgiais, išnaudoti populiarumą socialinėje erdvėje.

– Ar bendraklasiai nejaučia pavydo dėl tavo sėkmės socialinėje erdvėje? Jokia paslaptis, kad paauglystėje daugelis išgyvena patyčias. Ar tau tai yra tekę patirti?

– Džiaugiuosi, kad mane supantys žmonės mane palaiko. Visi mokykloje, klasėje yra išties draugiški, mokytojai taip pat labai supratingi. Patyčių nepatiriu. Tiesa, kai pradėjau savo veiklą instagrame, buvo tokių, kurie keistai žiūrėjo į mano keliamus plaukų vaizdo įrašus ir nuotraukas. Tai buvo trumpi klipukai, kuriuose demonstruodavau savo plaukus. Bendraamžiai nesuprato, kodėl aš keliu plaukų vaizdo įrašus. Per pusę metų pasiekiau pirmus 100 000 sekėjų ir niekas nebesijuokė. Tokie įrašai labai sparčiai kėlė mano sekėjų skaičių. Aš žinojau, ką darau, todėl nesustojau, ignoravau neigiamas replikas ir komentarus.


– Dėmesį socialiniuose tinkluose patrauki ir dėl savo santykių su Elonu. Kaip jums sekasi dalytis populiarumu? Ar dėl to nekyla pykčių? Nebijai, kad vieną dieną, jūs, instagramo žvaigždutės, nepasidalysite dangumi?

– Mes apskritai beveik nesipykstame. Paskutinį kartą buvome susipykę prieš metus. Jei kyla kokių nors nesutarimų, jie trunka vos 5 minutes. Jokios konkurencijos tarpusavyje nejaučiame, apskritai nelabai sureikšminame populiarumą instagramo tinkle.

– Kiek laiko esate kartu? Ar turite bendrų planų? Dėl ko tu jį vertini labiausiai?

– Draugaujame pusantrų metų. Bendrų planų turime daug ir jų nuolat daugėja. Jis labai rūpestingas, stengiasi, kad gerai jausčiausi ir būčiau laiminga. Jis visuomet mane palaiko, motyvuoja, pataria. Net kai būname skirtinguose miestuose, žinau, kad jam galiu rašyti ar skambinti bet kuriuo metu, jog jis mane visada paguos ir palaikys. Kai man jo reikia, jis visuomet šalia.

– Neseniai kartu su Elonu nusifilmavote atlikėjo Soliario muzikiniame klipe, kuriame buvo ir seksualių scenų. Ar nebijai pateikti šios savo pusės? Kaip apskritai vertini šią savo patirtį?

– Visa komanda buvo labai draugiška, smagiai praleidome laiką. Dievinu fotografuotis ir filmuotis, tai vienas didžiausių mano pomėgių. Seksualesnės scenos manęs negąsdina, juk dirbu su profesionalais, žinau, kad kadrai neatrodys vulgariai.

– Teko pastebėti, kad anksčiau socialiniuose tinkluose dalydavaisi tik jau suredaguotomis nuotraukomis ir vaizdo įrašais, tačiau gana neseniai su savo sekėjais ėmei bendrauti ir per Stories, kur galima iš arčiau pamatyti tavo kasdienybę, tikresnį tavo veidą. Kodėl tiek laiko delsei? Ar dėl kažko nepasitikėjai savimi?

– Visuomet nedrąsu pradėti ką nors naujo. Nenorėjau, kad mano keliami Story būtų neįdomūs, jog žmonės juos tiesiog praleistų. Na, bet įkėlusi vieną kitą Story sulaukiau labai daug žinučių, kad sekėjai norėtų matyti daugiau mano kasdienybės, taip viskas ir prasidėjo. Atvirai, man mano keliami Story nėra labai įdomus, bet jie parodo šiek tiek tikresnę mane. Ateityje svajoju daugiau keliauti, todėl mano instagramo turinys taip pat turėtų tapti įdomesnis.

– Kaip manai, kuo išsiskiri iš kitų populiarių instagramo merginų? Kodėl žmonėms įdomu tave sekti?

– Tokį sekėjų skaičių pritraukė mano plaukai, todėl manau, kad tai pagrindinis mano skiriamasis bruožas. Savo instagrame dažnai dalijuosi sporto, mitybos ir grožio patarimais. Tiesą pasakius, norėčiau daugiau laiko skirti instagramui, bet, kaip minėjau, dabar daugiausia laiko atima mokslai. Būna dienų, kai savo profilyje neįdedu jokios naujos nuotraukos ar Story. Su kitomis merginomis nesilyginu, manau, kiekvienas žmogus yra savaip unikalus, svarbiausia – būti savimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (303)